Anton Kläth testar gungan. Foto: Erik Yngvesson
Anton Kläth testar gungan. Foto: Erik Yngvesson

Lekplatsen vid Rusthållarplatsen är äntligen klar

Publicerad
Uppdaterad
JOHANNEBERG. I går firade de boende runt Rusthållareplatsen vid Mölndalsvägen att lekplatsen äntligen var klar.
City skrev i höstas om bebyggelseantikvarien Torbjörn Lindstedt, som förespråkar så kallade BIDs – Business Improvement Districts – fastighetsägare, butiksinnehavare och boende som går ihop för att sköta närmiljön.
Lindstedt tog inititativ till en samverkansgrupp kring upprustningen av parken vid Rusthållareplatsen.
–När vi började var det helt förfallet, igenvuxet och klotter överallt. Och när det är förfallet, slutar folk att över huvud taget bry sig. Det är väldigt roligt att vi nu har kommit så långt att lekplatsen är färdig. Nu har det blivit en mötesplats som folk bryr sig om, säger Lindstedt.
Fastighetsägarna i området är inblandade i samverkansgruppen, liksom park- och naturförvaltningen och projektet Trygg vacker stad.
–Nästa steg är en vård- och underhållsplan för resten av parken, säger Torbjörn Lindstedt.
Nicklas Tollesson

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i GT:s app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till GTs startsida

Mest läst i dag

VÄSTSVENSKAR PÅ TWITTER