Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Leila varnar för tillsatser i maten

Leila Lindholm har själv varit med och utformat flera av produkterna i sin butik. Foto: Anders Ylander
Leila Lindholm har själv varit med och utformat flera av produkterna i sin butik. Foto: Anders Ylander
Leila Lindholm har själv varit med och utformat flera av produkterna i sin butik. Foto: Anders Ylander
Leila Lindholm har själv varit med och utformat flera av produkterna i sin butik. Foto: Anders Ylander
Leila Lindholm har själv varit med och utformat flera av produkterna i sin butik. Foto: Anders Ylander

– Kemikalier är farligare än socker, säger Leila Lindholm, känd för just sötsakerna hon gör i "Leila bakar".

Nu inviger sin nya affär "Leilas general store" i Göteborg där hon bara kommer att sälja produkter utan tillsatser.

Inne i den ljusa affären på Södra Larmgatan i Göteborg står Leila Lindholm i färgglad 50-tals inspirerad klänning, prydligt sminkad med håret uppsatt och ger instruktioner till medarbetarna.

– Den ska stå där borta, och skulle du kunna se till att musiken kommer i gång igen? säger hon.

"Leilas general store" har funnits på nätet i flera år, men nu har hon börjat öppna fysiska affärer på flera platser runtom i landet, senast i Göteborg.

– Jag älskar Göteborg det är, som man brukar säga, en storstad med småstadscharm, säger hon.

Tycker inte att socker är farligt

Leila Lindholm är utbildad kock men har blivit känd för sötsakerna och bakverken som hon gör i sitt tv-program. Hon får ofta frågan om hur hon kan hålla sig i form med allt socker men Leila menar att man inte måste äta upp allt man bakar utan att det handlar om att hitta en balans.

– Godis i sig är inte farligt, det handlar om att inte äta det varje dag. Jag tror på en sund livsstil, att träna och äta allt men med måtta, säger Leila Lindholm.

I GT fick hon tidigare frågan om vad hon tyckte om kampanjen #godisstopp som är inne på sin slutspurt nu de sista dagarna i februari. Och även om hon tyckte att det var ett bra initiativ så har hon själv inte dragit ner på sockret.

– Jag bor ju i Mariefred så jag slapp undan, säger hon med ett skratt.

Hon menar också att extrema förhållningssätt egentligen är ett större problem i Sverige än vad godisätandet är.

– Det är klart att man ska äta nyttigt men det är inte heller bra när man skickar budskap till unga tjejer att de bara ska äta två gånger i veckan för att hålla sig smala, det är ett lika stort problem, säger hon.

– Hälsa är viktigt men vad som är hälsosamt är individuellt, säger hon.

Använder bara naturliga ämnen

I sin affär kommer Leila Lindholm endast sälja ekologiska och miljövänliga produkter och det är också vad hon själv använder i sin matlagning.

– Alla tillsatser och färgämnen kan utveckla allergier så jag väljer alltid hellre livsmedel som inte innehåller kemikalier, säger hon.

Och även om Leila gärna använder socker när hon bakar så är hon fortfarande hälsointresserad och ser till att röra på sig och följa en varierad kost. Hennes nya bok som kommer ut i maj kommer därför bara att innehålla nyttiga recept.

– Jag har ju varit en förespråkare för "clean-eating" så det är roligt att få göra något på det temat, säger hon.

Balans i karriären

På samma sätt som Leila har hittat en variation i sin matlagning så växlar hon även i karriären mellan olika roller. Mest känd är hon som programledare och bakverks-expert, men hon är även författare, företagare och nu också designer.

– Flera av textilerna och köksredskapen här har jag varit med och tagit fram, säger hon om produkterna i sin affär.

Men även om rollerna varierar så är självklart maten den röda tråden.

– Mat är mycket mer än bara näring, det är ett hantverk, ett sätt att umgås. Det jag egentligen vill med allt jag gör är att förgylla folks vardag, säger Leila Lindholm.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!