Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Leifs stora ilska – mot ungdomarna som förstör

Leif Persson berättar att ungdomar i flera år har förstört för bouleföreningen i Träslövsläge i Varberg.
Foto: Privat
Leif berättar att ungdomarna ständigt klottrar på allt de kommer över.
Foto: Privat

Ungdomar har i många år förstört för bouleföreningen i Träslövsläge i Varberg.

Föreningens ordförande Leif Persson, 87, säger att det är värre än någonsin denna gång.

– Man hoppas att de blir vuxna och förståndiga någon gång. Det är inte kul när det här hela tiden händer, det är dålig social kontroll på ungdomar numera, säger han.

Bouleföreningen har så länge som Leif kan minnas blivit utsatta för skadegörelse. Att den värsta vandaliseringen hittills skedde nu under vintern, något som först Hallands Nyheter uppmärksammat, förvånar honom.

– Man tror ju att de ska hålla sig undan åtminstone under vintern, säger han. 

Han berättar att föreningen tidigare kunnat reparera skadorna själva, men att förstörelsen nu är så pass allvarlig att profesionell hjälp måste anlitas.

– Vi kan inte göra det här själva. Proffs måste fixa det här och vi bedömmer att det kommer kosta ungefär 10 00 kronor, säger Leif. 

Klippte sönder sladdar och kablar

Den senaste vandaliseringen skedde efter julhelgerna och upptäcktes förra veckan av en föreningsmedlem. Med en häcksax klipptes sladdar och kablar sönder.

– Man vet aldrig vad som ska komma att hända här. De har även förstört vår gräsklippare och klottrat på många ställen. Denna skada är den värsta skadan som vi drabbats av, säger Leif och fortsätter:

– Man hoppas att de blir vuxna och förståndiga någon gång. Det är inte kul när det här hela tiden händer, det är dålig social kontroll på ungdomar numera, säger Leif Persson, som har polisanmält händelsen.

Med häcksaxen har ungdomarna klippt sönder sladdar och kablar.
Foto: Privat

"De brukar rita blad från marijuanaplantor"

Tidigare förstörelse har främst handlat om klotter och möbler som blivit uppbrända, berättar Leif. 

– Det har främst varit problem på sommaren. Ungdomarna ser detta som ett tillhåll och kommer hit och klottrar och förstör. De brukar rita blad från marijuanaplantor på våra saker, säger han.

Bouleföreningen ligger avskilt vid en idrottsplats och de närmsta bostadshusen finner man först en bra bit bort. Hallands Nyheter har tidigare rapporterat om skadegörelse i just Träslövsläge. 

Thomas Alm är förundersökningsledare på polisen i Varberg.

– Dethär  är inte något som sticker ut just här i Varberg, jag tror inte att det händer mer här än på andra ställen säger han och fortsätter:

– Bouleföreningen ligger ju på ett bra geografiskt ställe. Jag kan tänka mig att ungdomar tycker att det är bra tillhåll.