Leia tillsammans med sin familj: Linnéa, Jonas, John, Margaretha, Edward. Alla är jätteglada att ha sin älskade hund tillbaka. Foto: PrivatLeia tillsammans med sin familj: Linnéa, Jonas, John, Margaretha, Edward. Alla är jätteglada att ha sin älskade hund tillbaka. Foto: Privat
Leia tillsammans med sin familj: Linnéa, Jonas, John, Margaretha, Edward. Alla är jätteglada att ha sin älskade hund tillbaka. Foto: Privat
Hjälten Annica Gustafsson firar efter att ha hittat hunden Leia i sin fårhage. Foto: PrivatHjälten Annica Gustafsson firar efter att ha hittat hunden Leia i sin fårhage. Foto: Privat
Hjälten Annica Gustafsson firar efter att ha hittat hunden Leia i sin fårhage. Foto: Privat
När Leia hittades började hon leka med hjältens katter. Foto: PrivatNär Leia hittades började hon leka med hjältens katter. Foto: Privat
När Leia hittades började hon leka med hjältens katter. Foto: Privat
Hunden Leia. Foto: PrivatHunden Leia. Foto: Privat
Hunden Leia.  Foto: Privat

Leia hittad i fårhage:
"Alla är överglada"

Publicerad

Hundratals människor har letat efter Leia.

Den nio månader gamla golden retrievern har varit borta i en vecka.

Och nu kom glädjebeskedet.

– Leia är hemma och alla är överglada, säger Mikael Carlsson, ordförande i Hundsökarna.

Det var på nyårsafton som Leias ägare Jonas Rahm var ute och joggade i naturreservatet Sandsjöbacka utanför Kungsbacka tillsammans med sin hund Leia, en nio månader gammal golden retreiver.

Då plötsligt stack Leia i väg och kom inte tillbaka.

Under flera dagar letade hennes husse febrilt och han sov till och med i sovsäck under bar himmel i förhoppningar om att Leia skulle komma tillbaka. Men inte.

Sveriges största hundsök

Då arrangerade Hundsökarna, en ideell organisation, ett hundsök. Det blev Sveriges största sök och man letade i skogarna i området där hon försvann. Men trots flera timmars sökande hittade man henne inte.

I stället skulle det vara en slump att Leia hittades. 300 meter från platsen där Leia försvann bor hjälten Annica Gustafsson.

– Hon ringde och sa "Leia står i min fårhage, vad ska jag göra?", berättar Mikael Carlsson, ordförande i Hundsökarna.

Annica Gustafsson berättar själv att de har lammuppfödning och det var när hon skulle titta till de nyfödda lammen som hon såg Leia.

– Hon började vifta på svansen och ville ha kontakt så jag gick fram och tog henne, säger hon och fortsätter.

– Jag tog in henne i vårt hus och då sprang hon rätt fram till soffan och lade sig och tittade på våra katter.

Letat varje dag

Även för Annica Gustafsson är det en lycka att Leia hittat hem.

– Vi har varit ute och letat varje dag efter henne så det är fantastiskt roligt att hon kom tillbaka. Jag är jättelycklig att hunden är tillbaka.

Nu kan hon, ägaren och hundsökarna pusta ut.

– Det har varit en lång pers och mycket folk. Ja, herregud, säger Mikael Carlsson och fortsätter.

– Nu kan vi slappna av lite men sedan går vi på nästa hund.

Tackar alla inblandade

Leias familj är lyckliga över att ha fått henne tillbaka.

– Det är fantastiskt skönt att få tillbaka en familjemedlem. Just nu är vi trötta och jätteglada, säger Jonas Rahm.

På torsdagskvällen ska Leia på en veterinärkontroll, men hon ser ut att må bra enligt familjen.

– Hon ser jätteglad ut, hon springer runt och är som vanligt nästan. Hon ser välmående ut. Men hon har varit ute i sju dagar så hon är naturligtvis lite magrare.

Jonas Rahm tackar alla som varit inblandade i sökandet efter Leia.

– Vi är enormt tacksamma och glada för alla som har hjälpt till. Det känns naturligtvis jättebra. Det värmer jättemycket att det varit så många som hjälpt till. Engagemanget är det som har hållit oss uppe och gående, säger han och fortsätter.

– Hundsökarna har gjort ett fantastiskt arbete.

Sandra Divinyi
Sandra Divinyi

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i GT:s app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till GTs startsida

Mest läst i dag

VÄSTSVENSKAR PÅ TWITTER