Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Tre viktiga åtgärder för att förbättra skolan

För Nya moderaterna är det självklart att varenda elev ska bli sedd och  få en bra start i livet. Därför måste vi vända de sjunkande resultaten.  Våra elever lär sig inte tillräcklig mycket matematik, många har svårt  att förstå vad de läser och kunskaperna inom naturvetenskap är låga.

Vi vill prioritera det som gör skillnad, och har stöd i forskning och beprövad erfarenhet. Det som ger eleven möjlighet att lösa en svår ekvation eller läsa och förstå en lite mer avancerad text. Detta kräver engagerade och skickliga lärare som har tillräckligt med tid för att se varje elev. Nya moderaterna vill se tre åtgärder för att fler elever ska få en bra start i livet.

  Varje elev ska bli sedd.
 

Vi menar att tidiga insatser är avgörande. Redan i lågstadiet måste de elever som behöver det få uppmärksamhet och stöd för att orka övervinna en känsla av tillkortakommande och ges självförtroende att fortsätta försöka. Det går bara på ett sätt: med hårt arbete och tålamod. Men det är det värt, för alla behövs. Nya moderaterna vill att det som kallas särskilt stöd ska komma tidigt och att fler elever ska få hjälp av speciallärare.

  Mer tid mellan lärare och elev.
 

Nya moderaterna vill utöka svenska elevers lärarledda undervisningstid. Vi tror att tiden mellan lärare och elev spelar roll för att fler elever ska lyckas nå kunskapsmålen. Vi föreslår att svenska elever ska få mer matematik- och svenskundervisning.

  Skickliga lärare.
 

Vi vill stärka läraryrkets status. För att attrahera de duktigaste studenterna måste lärarlönerna öka. Därför föreslår vi att fler karriärtjänster för lärare inrättas. En duktig lärare som lägger ner kraft och energi på att varje elev ska lyckas ska få belöning för sitt hårda arbete. Dessutom är det viktigt att låta lärare vara lärare. Därför vill vi minska på lärares pappersarbete och dokumentation.

Nya moderaterna vill förstärka alliansens kunskapsfokus i skolan och säkerställa att alla elever får det stöd de behöver. Ingen elev ska behöva gå igenom skolan och känna sig osedd. Alla behövs.Tomas Tobé

Ordförande (M) i riksdagens utbildningsutskott

Lars Hjälmered

Riksdagsledamot (M) från Göteborg

Kristina Tharing

Kommunalråd (M) i Göteborg