Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Trängselskatt skapar ett ansträngt läge

Vägvalet har under de senaste veckorna varit ute hos företagarna på Ringön och lyssnat. Väldigt många företagare som vi pratade med är "mycket bekymrade över effekterna av trängselskatten" då deras omsättning under 2013 minskat jämfört med tidigare år på grund av vikande kundunderlag.

Cirka 400 företagare med kanske 2 000 anställda tvingas kämpa för sin överlevnad på Ringön. Här finns flera företag med vitt skilda verksamhetsområden som plåtslagerier, mekaniska verkstäder, reklambyråer, målerier, yrkesbutiker, reparationsvarv, gummiverkstäder och bilverkstäder.

Flera av de företagare vi pratat med på Ringön är mycket upprörda och känner sig svikna av Göteborgspolitikerna. Ägaren till en gummiverkstad informerade om att han nu låg farligt nära konkurs och hade blivit tvungen att säga upp medarbetare. En butiksägare hade redan beslutat sig för att lämna Ringön på grund av väsentligt minskad omsättning.

 

Politiker talar sig gärna varma om hur viktiga småföretagen är för Sverige. På Ringön finns småföretag inom flera verksamhetsområden vilka genom trängselskattens effekter aktivt motarbetas av ledningen i Göteborgs kommun. Företagarnas uppfattning är att ”de som ligger på fel ställe har straffats av den politiska majoriteten i Göteborg”. Det är inte enbart företagens vinst som drabbas utan medborgare som riskerar att sägas upp.

 

Småföretagarna får även allt svårare att rekrytera rätt personer med rätt kompetens. Det kanske inte är konstigt att Göteborg rankas på plats 150 av 290 när kommuner rangordnas beträffande attraktivitet ur företagarna synvinkel.

Vi kan dystert konstatera att trängselskatten är på väg att orsaka utslagning av företag på Ringön och samma röster har tidigare hörts ifrån centrala staden. Att förflytta problemen, om det ens går, genom Backautredningen är inte rätt väg då det i slutändan drabbar någon annan.

 

Theo Papaioannou

Partiledare Vägvalet

Peter Forsell

Medlem Vägvalet

Bertil Zetherström

Medlem Vägvalet

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!