Foto: Anders Ylander
 Foto: Anders Ylander

Skottdåden förhindras inte av tidiga krogtider

Publicerad

De senaste skottlossningarna i Göteborg är förödande på flera olika sätt. Att vapen är i omlopp och att invånarna ska behöva känna sig otrygga är något som vi måste sätta stopp för.

Muf Göteborg har vid ett antal tillfällen under årens lopp påpekat vikten av trygghet i staden, såväl på innerstadens feststråk som ute i de omkringliggande stadsdelarna.Fler poliser för ökad trygghet och skärpta straff för alla typer av vapenbrott, är några av de åtgärder som måste vidtas. Hårdare straff för de som säljer och köper droger.

Att ge poliser ökade resurser, och öka incitamenten för ungdomar att skaffa sig andra förebilder än gatuförebilder, är en förutsättning för att bryta en mörk spiral. Sysselsättning, utbildning, ansvarsfulla vuxna, idrottsverksamhet och möjlighet att kunna bidra till samhället är viktiga aspekter som vi måste jobba med.

 

Göteborg skall vara en trevlig och trygg stad att växa upp och leva i. Ingen göteborgare skall behöva känna rädsla för att gå ut på krogen, gå hem när det är mörkt ute eller behöva flytta från sitt bostadsområde bara för att en grupp individer tar makten över stadsdelen.

Göteborg är göteborgarnas stad och skall även vara trygghetens stad. Till detta krävs att den styrande majoriteten tar sitt ansvar och arbetar för frihet och säkerhet.

Under de senaste åren har de rödgröna fokuserat allt för mycket på tidigare stängning av Avenyns nattklubbar. Kanske inser de nu att det krävs andra satsningar för att stoppa den organiserade brottsligheten?

 

Pontus Båth

Vice ordförande Muf Göteborg

Mattias Tykesson

Ledamot Muf Göteborg

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till GTs startsida

Mest läst i dag

VÄSTSVENSKAR PÅ TWITTER