Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Mycket kvar att göra för HBTQ-anställdas trygghet

Bosse Parbring (MP), ledamot i Göteborgs kommunfullmäktige. Foto: PRESSBILD

Alla vi kommunpolitiker i Göteborg har ett arbetsgivaransvar när det kommer till HBTQ-personers och andras välmående, skriver Bosse Parbring i ett genmäle till Ania Johansson.

I en ledare i GT påstås att jag avkräver Moderaterna ansvar för att många HBTQ-personers har en bristande arbetsmiljö i Göteborgs Stad. Så skulle inte jag uttrycka det. Jag menar att alla vi kommunpolitiker har ett arbetsgivaransvar.

Den unika studien ”Normer som skaver” visar som ledaren beskriver att många HBTQ-personer inte kan vara öppna inför sina kolleger och att särskilt transpersoner upplever trakasserier. Studien är en av insatserna i stadens HBTQ-plan, som i sin tur är ett resultat av ett möte mellan politik och aktivism i stadens HBTQ-råd. Rådet och det HBTQ-arbete som bedrivs i staden drevs till stor del fram av tidigare kommunalrådet Thomas Martinsson (MP). 

I nämnder har vi också agerat för att stärka det normmedvetna arbetet. Så Miljöpartiet har en del att vara stolt över. Det betyder inte att vi är nöjda. Göteborg har jämfört med andra kommuner kommit långt i HBTQ-frågor, men det finns väldigt mycket kvar att göra. I det sammanhanget är det viktigt vilka initiativ de som styr staden tar.

 

Bosse Parbring (MP)

Ledamot i Göteborgs kommunfullmäktige