Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Csaba Perlenberg

Skinkan i Trollhättan fortsätter att engagera

Riktig skinka. Foto: CORNELIA NORDSTRÖM

Trollhättan kommun nekar till att den omtalade historien om hemtjänsten och inköp av skinka skulle vara sann. 

Detta är en opinionstext av Csaba Bene Perlenberg, fristående medarbetare på ledarsidan. GT:s politiska hållning är liberal.

"Äldres julskinska ska inte stoppas av religiös tro". Så var rubriken på min fristående kolumn på julafton. Texten förde ett resonemang om vikten av sekularitet som svensk norm. I slutet av texten återgavs en händelse som beskrevs i en debattartikel i TTela av Liberalerna i Trollhättan, som även diskuterats i stadens fullmäktige i november. Fallet handlade om en anställd inom hemtjänsten som skulle ha vägrat att köpa skinka åt en äldre, med hänvisning till sin religiösa tro. I ett pressmeddelande 2 januari med rubriken ”Felaktigt påstående kring hemtjänst” menar Trollhättans Stads presschef Peter Asp att uppgifterna inte stämmer och att det är ”helt gripet ur luften”. 

 

Det är bra att Trollhättan försökt reda ut vad som hänt och inte hänt. Samtidigt garderar sig Asp i en artikel i Metro: ”Det enda vi kan göra är att säga, 'så vitt vi vet stämmer det inte'. Det är frustrerande."

 

Csaba Bene Perlenberg är fristående kolumnist på GT:s ledarsida.