Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer
Csaba Perlenberg

MED vill ha kulturnatt, inte kulturskymning

Per Lindström (MED), ordförande Medborgerlig Samling i Skaraborg. Foto: PRESSBILD

Medborgerlig Samlings ordförande i Skaraborg skriver ett genmäle till GT:s ledarsidas Csaba Bene Perlenberg. Och får svar direkt.

Detta är en opinionstext av Csaba Bene Perlenberg, fristående medarbetare på ledarsidan. GT:s politiska hållning är liberal.

Enligt GT:s fristående ledarskribent ska det bli kulturskymning om Medborgerlig Samling i Västra Götaland får inflytande i regionen. Perlenberg drar dock en helt felaktig slutsats när det gäller MED:s intentioner när det gäller kulturen.


LÄS MER: GT LEDARE: Kulturskymning om nytt parti får bestämma 

 

Allmän finansiering och styrning av kultur inte är en förutsättning för kulturell blomstring utan dess största fiende. Kultursatsningar som bestäms uppifrån är död kultur. Det lämpar sig bäst för att dokumentera och vårda kultur som tillhör vår historia.

 

Jag försökte i slutet på 1990-talet som Moderat att lansera idén att lägga ner landstingen. Jag fick inget gehör, däremot blev det slut mellan mig och Moderaterna. 

 

Medborgerlig Samling tar inte rygg på någon. MED är Sveriges enda riktiga borgerliga parti. Vi kommer att möta hårt motstånd från de som vill bevara den nuvarande ordningen med rundhänt finansiering av partier som gjort sitt i svensk politik.

 

Vi bygger vår politik på fakta och evidens och vi kommer att få genomslag för vår politik. Vi är här för att stanna. Vi växer sakta men säkert, utan valfläsk till höger och vänster.

 

Per Lindström

Ordförande Medborgerlig Samling Skaraborg

Kandidat till regionfullmäktige

 

SVAR DIREKT:

I sitt regionalpolitiska valmanifest för MED i VGR skriver partiet att de gärna ser att det regionala kulturstödet, med undantag för viss barnkultur, ska bli nära nog noll kronor. Samtidigt är partiet generöst nog att mjukstarta med en kulturslakt på blygsamma 500 miljoner kronor. Vilka institutioner som västsvenskarna kan se fram emot att ta farväl av dock inget som partiet vill berätta för väljarna - vare sig i sitt eget valmanifest eller ens i ovanstående genmäle. 

 

Antingen vet partiet inte själva, eller så vill de inte berätta. Ett parti som flaxar vilt med extrema förslag men som inte vill eller kan förklara vad de rent konkret vill göra är mycket svårt att ta på allvar. 

 

Csaba Bene Perlenberg, fristående kolumnist på GT:s ledarsida