Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer
Csaba Perlenberg

Jättejättejättekonstigt är en modern klassiker

Csaba Bene Perlenberg är fristående kolumnist på GT:s ledarsida. Foto: NORA LOREK

De rödgröna i Göteborg applåderar alla självmål som oppositionen lyckas bjussa på. Det är inte läge att tävla med S, V och MP i klantighet åtta månader före ett val.

Detta är en opinionstext av Csaba Bene Perlenberg, fristående medarbetare på ledarsidan. GT:s politiska hållning är oberoende liberal.

"Jättejättejättekonstigt.

 

Göteborgsmoderaternas ordförande och oppositionsrådet Maria Rydéns förklaring till varför hon tagit ut full arvodering samtidigt som hon rest runt i hela världen på semestrar är en retorisk klassiker i vardande. Var inte överraskade om sentensen kommer att användas i tid och otid av Göteborgare för lång tid framöver i halvtaskiga skämt. Något annat hade varit jättejättejättekonstigt. 

 

LÄS MER: Stenhårda kravet på Maria Rydén – efter lyxresorna 

 

Om åtta månader är det val. Oppositionen och Moderaterna har inte råd att bjuda de rödgröna på misstaget att falla på eget grepp. Och i vassen lurar Demokraterna som mer än gärna tar all gratis ammunition mot Moderaterna. I nästa vecka är det fullmäktige. Blir Martin Wannholt eller Daniel Bernmar (V) först med att citera Maria Rydén i en sylvass replik? 

 

Något annat hade, som sagt, varit jättejättejättekonstigt.

 

Csaba Bene Perlenberg är fristående kolumnist på GT:s ledarsida

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!