Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer
Csaba Perlenberg

Discolandningsbanan fortsätter sin krasch

Sönder. Discolandningsbanebiltvätten slukar mer av Göteborgarnas pengar. Foto: Csaba Bene Perlenberg
Csaba Bene Perlenberg är fristående kolumnist på GT:s ledarsida. Foto: NORA LOREK

 

Detta är en opinionstext av Csaba Bene Perlenberg, fristående medarbetare på ledarsidan. GT:s politiska hållning är liberal.

Biltvätten. Servettfontänen. Landningsbanan. Discodansgolvet. Skamligt barn har många namn. Det så kallade vattenspelet på Nedre Götaplatsen i Göteborg har varit rena rama julklappen för en liberal åsiktsjournalist. Den rymmer ju så mycket: Kapitalförstöring, revirpissande förvaltningar, icke-existerande politiskt ledarskap och brustna goda men knasiga föresatser som i Göteborg är vanligare än kameler på en kamelfarm. 

 

Vattenspelet är själva sinnebilden av en dysfunktionell leklandsstad som inte ens kan göra rätt när det kommer till några stenblock och ett par vattenstrålar med färgglada ljusfilter. I stället för ett fint ljusspel - ett officiellt monument över Göteborgs egenart. Det enda som fattas är en önskebrunn dit besökare kan Swisha digitala ören medan de sluter ögonen och ber en stilla bön för att discobiltvättslandningsbanan blir det sista exemplet på tokigheter. 

 

LÄS MER: Vattenspelet är trasigt - kostar 100 000 kronor 

 

Därför var det inte långt till att jag, där och då i december i förra året när jag hade vägarna förbi Stadsbiblioteket, tänkte att det nog skulle vara en bra idé att ta lite nya bilder av det offentliga eländet. För framtida bruk. Av samma anledning har jag nytagna bilder på de kommunala vattenposterna, laddade i det liberala åsiktsbatteriet som förr eller senare måste osäkras för den allmänna ordningens skull.

 

Och mycket riktigt: Under måndagen rapporterade GP att vattenspelet drabbats av köldskador så till den icke-milda graden att det nu måste repareras till en kostnad av 100 000 kronor. Möjligen var den frostiga imma som krampaktigt strök sig längs med glaspartierna som sträcker sig jämte Avenyn en indikator på den pågående förstörelsen. 

 

Att det skulle flöda mer vatten ur göteborgarnas tårar än ur ett kommunalt vattenspel var dock kanske inte så otippat. Göteborg är ändå Göteborg. Och kanske finns det ändå anledning till fiskalt hopp: Enligt GP ska "en viss del" av den isande kostnaden täckas av garantin. 

 

Hoppas att den är vattentät.

 

Csaba Bene Perlenberg är fristående kolumnist på GT:s ledarsida.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!