Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Csaba Perlenberg

Det våras för välfärden

Det sker något av en välfärdsrenässans.Foto: SHUTTERSTOCK
Csaba Bene Perlenberg, fristående kolumnist på GT:s ledarsida.Foto: NORA LOREK

Den folkrörelse som nu anmäler sig för tjänstgöring inom äldreomsorg och hemtjänst är inte att förakta. Kommunerna gör klokt i att ta vara på människors intresse för välfärden.

Detta är en opinionstext av Csaba Bene Perlenberg, fristående medarbetare på ledarsidan. GT:s politiska hållning är liberal.

De har tagit hand om oss under hela våra liv: Far- och morföräldrarna som agerat barnvakt, sagoberättare, glassleverantör, lekledare, mentorer och fristad från stressade föräldrars vardagstjat. Under coronakrisen påminns vi om mångas vilja att ta hand om de äldre, i gengäld.

 

När Halmstad kommun nyligen eftersökte vikarier inom hemtjänsten anmälde över 300 personer sitt intresse, enligt Kommunalarbetaren (20/3). ”Erfarenhet är bra, men inte nödvändigt” skrev kommunen i sin Facebook-annons. När Mölndal kommun sökte efter omsorgspersonal var gensvaret explosionsartat: Efter 700 sökande var kommunen tvungna att stänga ner ansökningen, rapporterar P4 Göteborg.

 - Personligen hade jag en förhoppning om 30, 40 personer, säger Pär Levander kvalitetschef inom vård- och omsorg i Mölndals kommun.

 

Givetvis spelar en praktisk faktor in: När varslen står som spön i backen och människor behöver försörjning finns det ett ökat intresse för meningsfulla men slitsamma insatser i välfärden. Samtidigt spelar det ökade behovet från kommuner in: Med osäker tillgång till den egna arbetsstyrkan på grund av karantäner och tillfälliga sjukskrivningar, i samklang med återkommande problem att hitta vikarier, är det ett utmärkt exempel på tillgång och efterfrågan. 

 

I slutet av mars genomförde SVT Nyheter en stor enkät där 182 medicinskt ansvariga sjuksköterskor i flera svenska kommuner svarade. Där uppgav många att en av de största utmaningarna för äldreboenden och hemtjänst just stavades personalbrist.

 

För många kan de sänkta kraven på formell kompetens eller erfarenhet vara ett utmärkt sätt att få in en fot på arbetsmarknaden. Formell behörighet slår inte alltid personlig lämplighet. I Halmstad genomför kommunen en inledande tre dagars utbildning med teori och praktik innefattande basal vårdhygien och förflyttningsteknik, följt av 3-4 dagar där man får gå bredvid en redan anställd ute på arbetsplatserna. 

 

Halmstad har även tagit beslut om annat sätt att motverka personalbrist och mildra trycket på hemtjänsten. Kommunen har infört en tillfällig omvårdspenning där anhöriga eller vänner övertar hemtjänstens arbete i utbyte mot att de får ersättning för det. 

 

Alldeles oavsett anledning är det tydligt att coronakrisen medfört att betydligt fler personer anmält sitt intresse för att jobba inom hemtjänst och äldreomsorg än kanske någonsin tidigare. Kommunerna gör klokt i att ta tillvara på intresset för att även framöver kunna behålla en del av den kompetens som kommunerna nu är med om att bygga upp. Den investering som nu görs i enskilda personer kan bidra till att skapa hållbarhet inom verksamheterna även efter att coronakrisen lagt sig. 

 

Coronakrisen kan, politiska prioriteringar åsido, vara på god väg att innebära något av en renässans för välfärdens mer slitsamma yrken. Den folkrörelse som håller på att byggas upp, delvis av nöd, delvis av genuin vilja att bidra till att hjälpa de som kommit före, är inte att förakta. Den ska under inga som helst omständigheter tas för given. 

 

Csaba Bene Perlenberg är fristående kolumnist på GT:s ledarsida.