Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Lastbilsolycka på Volvo – person klämdes fast

En olycka inträffade på Volvo Cars område i Torslanda, Göteborg på torsdagseftermiddagen.

– Det är en lastbil som har vält inne på Volvos område. Enligt uppgift kan en person vara fastklämd, säger Hans Lippens, polisens presstalesperson i region Väst.

Personen fick föras till sjukhus. 

Larmet kom 16.10 på torsdagseftermiddagen. 

Polis, räddningstjänst och flera ambulanser kallades till platsen.

– Det är en lastbil som har vält. En person är kvar i lastbilen, mer än så vet jag inte, sa Anders Helmborn, larm- och ledningsoperatör vid räddningstjänsten i Storgöteborg, i ett tidigt skede.

Polisen hade liknande uppgifter:

– Det är en lastbil som har vält inne på Volvos område. Enligt uppgift kan en person vara fastklämd, säger Hans Lippens, polisens presstalesperson i region Väst. 

Stopp vid grindarna

Strax före klockan 16.30 hade varken räddningstjänst eller polis dock anlänt till platsen.

– Av säkerhetsskäl måste man ha en ledsagare från Volvo med sig innan man släpps in på området, säger Hans Lippens vid samma tidpunkt.

Räddningstjänsten väntade då utanför bilfabrikens grindar. Några minuter senare kunde man dock ta sig fram till olycksplatsen.

– En person är fortfarande kvar i lastbilen och vi jobbar med att få ut denne, sa Anders Hellborn, larm- och ledningsoperatör vid räddningstjänsten Storgöteborg, klockan 16.47.

Person förd till sjukhus

Christina Zander, presstalesperson på Volvo Cars, berättade:

– Det sitter en person fast. Just nu finns det tre ambulanser och fyra räddningstjänstbilar som arbetar med att få loss personen.

Vid 17.15-tiden meddelade polisen att den drabbade personen klämts fast i hytten. Personen fick föras till sjukhus, men ska inte ha skadats allvarligt.

I nuläget är det oklart om den drabbade personen är Volvo-anställd.