Lastbilsolycka: Läcker diesel – väg avstängd flera timmar

Publicerad

En lastbil har vält i ett dike på riksväg 26.

- Det läcker stora mängder diesel, säger Christian Carlsson, räddningschef i beredskap vid Samhällsskydd Mellersta Skaraborg.

Vägen kommer att vara avstängd under flera timmar medan området saneras.

SOS fick larm om lastbilsolyckan strax före klockan 12 på måndagen. En lastbil har gått i diket och läcker diesel.

– Det är en dragbil som vält och den läcker stora mängder diesel. Det handar om flera kubikmeter som redan har läckt ut, säger Christian Carlsson, räddningschef i beredskap vid Samhällsskydd Mellersta Skaraborg.

Vägen avstängd flera timmar

Riksväg 26 har stängts av helt i båda riktningarna mellan Borgundarondellen och Stenstorp. Olyckan inträffade mellan Skövde och Falköping vid trafikplats Grevagården.

– Vägen kommer att vara avstängd i flera timmar, säger Christian Carlsson.

Ingen person ska ha skadats.

"Förhindra spridning"

– Vi har precis kommit fram och har inte fått hela bilden av olyckans omfattning ännu. Vi försöker just nu få ett helhetsgrepp och förhindra spridning till mark. Vi ska försöka samla upp så mycket diesel vi kan så att det blir en så liten miljöskada som möjligt, säger Christian Carlsson strax före klockan halv ett.

Polis finns på plats för att dirigera trafiken.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i GT:s app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till GTs startsida

Mest läst i dag

VÄSTSVENSKAR PÅ TWITTER