Lastbilschaufför till sjukhus efter smitningsolycka

Publicerad

Två lastbilar krockade på riksväg 42, Trollhättan, varpå en lastbil smet från platsen, uppger polisen.

– Den här lastbilen är eftersökt. Men jag vet inte om man har uppgifter på vilken lastbil det är, säger Stefan Gustafsson, polisens presstalesman i region Väst.

Föraren som blev kvar på platsen fick skärsår i ansiktet och har förts till sjukhus.

Larmet kom till polisen 16.15 på onsdagseftermiddagen.

Två lastbilar stötte ihop på riksvägen. Men en av lastbilarna valde att lämna olycksplatsen direkt efter olyckan, enligt polisen.

Den lastbilschaufför som blev kvar på platsen fick krossat glass i ansiktet och har förts till sjukhus med skärskador.

Lastbil smet från olycka

I övrigt är skadeläget oklart.

Lastbilen som smet har inte hittats.

– Den här lastbilen är eftersökt. Men jag vet inte om man har uppgifter på vilken lastbil det är, säger Stefan Gustafsson, polisens presstalesman i region Väst.

Polispatrull på plats har skrivit en anmälan om smitning från trafikolycksplats.

Erik Göthlin
Erik Göthlin

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till GTs startsida

Mest läst i dag

VÄSTSVENSKAR PÅ TWITTER