Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Lastbil voltade på E45 – och landade på taket

Lastbilen voltade på E45 – och landade på taket. Foto: David Hårseth/Dagsmedia.se

Chauffören hade dock tur och klarade sig oskadd.

Foto: David Hårseth/Dagsmedia.se
Men bara någon timme efter den första olyckan körde en annan lastbil av samma väg, mellan Rottneros och Sunne. Foto: David Hårseth/Dagsmedia.se

Två lastbilar körde på torsdagsmorgonen av E45 vid Sunne – med bara någon timmes mellanrum.

En av lastbilarna voltade, och olyckorna har orsakat totalstopp i trafiken.

– Lastbilschauffören tog sig oskadd ur bilen, men vägen kommer stängas av i flera timmar, säger Jan-Åke Sjöström hos Värmlandspolisen.

Larmet om den första olyckan kom vid halv sju-tiden på torsdagsmorgonen efter att en lastbil som brukar köra asfalt hade voltat på E45 söder om Stöpafors.

Föraren blev kvar i hytten efter olyckan, men ska enligt vakthavande befäl Sjöström ha tagit sig ur oskadd senare.

– Föraren är i 65-årsåldern, men han är oskadd. Lastbilen har kört av vägen ner för en slänt, vält och ligger på taket, säger Jan-Åke Sjöström.

Vägen stängs av

Enligt Sjöström kommer det bli stora trafikproblem på platsen. Under förmiddagen kommer vägen stängas av i omgångar. Bärgningsarbetet kommer pågå i några timmar.

– Det blir på E45:an så småningom. Den kommer stängas av i flera timmar till och från, men det kommer trafikinformationen hålla koll på hur det går där, sa Sjöström vid 10.20-tiden på torsdagen.

Men bara någon timme efter den första olyckan körde en annan lastbil av samma väg, mellan Rottneros och Sunne.

– Den ena olyckan är en mil norr om Sunne, den andra är en halvmil söder om Sunne. Den andra är delvis av vägen och ska bärgas också så det kommer ju bli stopp där också så småningom, berättar Sjöström.

Regnigt på platsen

Trafiken på E45 kommer alltså att ledas om vid platsen. Flera meter vajerräcke ska vara skadad vid platsen, men föraren ska ha klarat sig utan skador.

Det uppges vara mycket regnigt på platsen.

– Han har kört in i vägräcket men jag vet inte vad det beror på. Det är regnigt där, men om det beror på det vågar jag inte säga. det är ju trots allt sommar, så det är nog slumpen att det sker två olyckor där, säger Sjöströn.

Ungefär samtidigt som den första olyckan i Stöpafors körde en annan lastbil ner i en viadukt – och rakt in i en bro.

– Jag vet inte mer än att lastbilen där har fastnat. Det var Södra ringvägen där. Det verkar som att personal från åkeriet kommer dit och tar hand om det, säger Sjöström.