Foto: Alex Ljungdahl
 Foto: Alex Ljungdahl

Lastbil välte på väg – föraren fastklämd

Publicerad

Det är olyckskaos i den västsvenska trafiken.

Under fredagen har mängder med fordon varit inbladade i olyckor.

Vid 16-tiden körde en lastbil med släp av vägen utanför Tranemo.

– Vi har rätt mycket olyckor just nu, säger polisens presstalesperson Christer Fuxborg.

En lastbil med släp har kört av vägen i höjd med Tranemo i Västergötland.

Enligt polisen har lastbilen lagt sig på sidan av vägen.

– Vi har en bit att åka dit. Jag vet inget om skadeläget än, men både vi räddningstjänst och ambulans är på väg till platsen, säger Christer Fuxborg.

Tidigare under fredagen inträffade en olycka på E20 mellan Alingsås och Vårgårda. En annan lastbil hamnade då i diket intill vägen och polis och räddningstjänst fick kallas till platsen.

Föraren klämdes fast men kunde efter en tid tas om hand. Förarens hälsotillstånd är oklart. En ambulanshelikopter kallades dit och förde lastbilschauffören till Sahlgrenska. Skadeläget är, enligt sjukhusets presstjänst, allvarligt men stabilt.

Flera olyckor

Olyckan orsakade totalstopp på vägen, men vid 13.10 meddelade Thomas Fuxborg att vägen är helt öppen igen

Enligt GT:s utsände låg en personbil en bit från olycksplatsen. Polis menar att även den bilen ska ha varit inblandad i olyckan men det är oklart på vilket sätt.

Klockan 12.33 inträffade en olycka på länsväg 156 utanför Svenlunga. Det var en singelolycka där bilen voltade och hamnade på taket. En person fördes till sjukhus med oklart skadeläge.

Klockan 11.52 fick ytterligare en lastbilschaufför föras till sjukhus efter att ha också den ha hamnat i diket. Olyckan inträffade utanför Falköping, på länsväg 184. Skadeläget oklart, men lastbilssläpet blockerar vägbana och påverkar trafiken.

Klockan 12.14 skedde en singelolycka på E 20 utanför Vara. Polis, ambulans och räddningstjänst kallades till platsen, men där kunde konstateras att ingen var allvarligt skadad.

"Halkar hit och dit"

Också i Värmland är det halt på vägarna. Tommy Lindh, polisens presstalesperson, berättar att ingen person har skadats allvarligt men att flera tagits till sjukhus med mindre blessyrer.

På länsväg 61 i västra delarna av länet, mellan Arvika och Charlottenberg, har en lastbil kanat av vägen. Släpet ligger delvis kvar uppe på vägbanan och stör trafiken.

– Det halkar bilar av vägen hit och dit. Det är avstånd som inte hålls och det blir påkörningar bakifrån. Men det är inga personskador att tala om, säger Tommy Lindh vid 13.30.

Vid 13.50 meddelar polisen i Jönköping att en personbil kört av vägen vid Nässjö. En person sitter vid den tidpunkten kvar i bilen. Skadeläget oklart.

Jonathan Berntsson
Jonathan Berntsson
Anders Abrahamsson
Anders Abrahamsson

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i GT:s app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till GTs startsida

Mest läst i dag

VÄSTSVENSKAR PÅ TWITTER