En lastbilschaufför tappade kontrollen över fordonet, körde av vägen och ställde sig på tvären mellan körfälten. Foto: LäsarbildEn lastbilschaufför tappade kontrollen över fordonet, körde av vägen och ställde sig på tvären mellan körfälten. Foto: Läsarbild
En lastbilschaufför tappade kontrollen över fordonet, körde av vägen och ställde sig på tvären mellan körfälten. Foto: Läsarbild
Lastbilsolyckan orsakar störningar i trafiken på E6 nära Liseberg. Foto: LäsarbildLastbilsolyckan orsakar störningar i trafiken på E6 nära Liseberg. Foto: Läsarbild
Lastbilsolyckan orsakar störningar i trafiken på E6 nära Liseberg. Foto: Läsarbild

Lastbilsolycka på E6 – långa köer på platsen

Publicerad

En lastbil som kört av vägen har i fem timmar blockerat trafiken genom Göteborg.

Vid 18.00 bärgades lastbilen till slut efter att den lyfts bort med hjälp av en kranbil.

Tre körfält är fortfarande avstängda längs E6 i höjd med Liseberg då vägräcket som lastbilen mejade ner ska repareras.

Larmet om att lastbilen kört av vägen och ställts sig på tvären mellan norrgående och södergående körfält på E6 i höjd med Liseberg kom in till SOS Alarm vid 13.36 på onsdagseftermiddagen.

Enligt räddningstjänstens larm- och ledningsoperatör Bosse Florell har ingen person skadat sig i olyckan.

Bärgningsarbetet kan dock ta tid.

Två brandbilar på plats

Under räddningsarbetet stängdes två körfält i norrgående riktning och två fält i södergående riktning av.

– Vi har två brandbilar och en insatsledare på plats. Vi har haft ytterligare styrkor på plats som nu har dragits tillbaka, berättar Bosse Florell vid 14.30-tiden på onsdagen.

Räddningstjänsten planerade att vara kvar vid platsen fram till cirka 15.30.

– Men sedan ska ju lastbilen bärgas. En tungbärgare som är expert på området får avgöra hur det ska gå till, men vi har förberett med en kranbil om det är så att ekipaget måste lyftas bort, berättade Bosse Florell vid räddningstjänsten i Storgöteborg mitt under dramat.

Vägräcken ska repareras

Vid 17.30-tiden berättade polisens presstalesperson Hans Lippens att lastbilen fortfarande stod fast i slänten mellan norrgående och södergående körriktning längs E6.

– En kranbil ska nu lyfta upp lastbilen. Då kommer det nog bli tal om att stänga av trafiken helt under en kortare period, berättade polisens presstalesperson.

Vid 18.00 uppger polisen att lastbilen bärgats bort från platsen.

– Men två körfält i norrgående riktning och ett i södergående riktning är fortfarande avstängda då vägräckena ska repareras, säger Hans Lippens.

Följ GT på Facebook och Twitter för de senaste västsvenska nyheterna.

Mattis Wikström
Mattis Wikström
Anders Abrahamsson
Anders Abrahamsson

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i GT:s app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till GTs startsida

Mest läst i dag

VÄSTSVENSKAR PÅ TWITTER