Lastbil och två bilar i krock – stopp i trafiken

Publicerad

En lastbil och två personbilar har krockat på riksväg 44 utanför Uddevalla.

Det är stopp i trafiken sedan vägen fått stängas av under räddningsarbetet.

Polisen fick larm om olyckan på riksväg 44 klockan 07.48 på onsdagsmorgonen. 

- Det är en lastbil och två personbilar som har krockat, säger Hans Lippens, polisens presstalesman i region väst.

Det är oklart hur olyckan inträffat. Ingen person ska vara allvarligt skadad.

– Alla hade kunnat ta sig själva när vi kom till platsen. En person klagar på rygg- och nacksmärtor och tas om hand av ambulanspersonal, säger Magnus Lagrell, insatsledare vid räddningstjänsten Mitt Bohuslän.

Senare meddelas att en person har fått föras till sjukhus.

Räddningstjänsten är strax före klockan halv nio kvar på platsen för att göra ren vägbanan.

Stor påverkan på trafiken

– Vi plockar bort bildelar och sanerar motorolja och andra vätskor som kommit ut på vägen, säger Magnus Lagrell.

Olyckan har orsakat stor påverkan på trafiken och långa köer har uppstått på platsen. Riksväg 44 har spärrats av i väntan på bärgare som ska forsla bort fordonen.

Vägen har fått stängas av mellan Ramserödsmotet och Kurödsmotet i östlig riktning.

Vid niotiden är avspärrningarna hävda och trafiken rullar igen.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i GT:s app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till GTs startsida

Mest läst i dag

VÄSTSVENSKAR PÅ TWITTER