Enligt polisens presstalesperson Peter Adlersson ska en person vara skadad men vara vid medvetande. Foto: Christer Grandevik
Enligt polisens presstalesperson Peter Adlersson ska en person vara skadad men vara vid medvetande.  Foto: Christer Grandevik

Lastbil och personbil krockade - en skadad

Publicerad

En trafikolycka inträffade vid 06.30-tiden på onsdagen vid Kilanda i Ale kommun.

Olyckan hände på väg 1968 mellan Kilanda och Brogården.

En person fick klippas loss och fördes till Sahlgrenska universitetssjukhuset i Göteborg med okända skador.

Larmet om olyckan kom 06.36 efter att en lastbil och en personbil krockat på länsväg 1968 mellan Kilanda och Brogården, i höjd med en betongindustrin.

Enligt polisens presstalesperson Peter Adlersson ska en person vara skadad men vara vid medvetande. Räddningstjänst och polis larmades till platsen.

Ett vittne på platsen berättade att räddningstjänsten tvingades klippa upp personbilen för att kunna få ut föraren.

– Jag vet inte vilka skador personen fick, säger Peter Adlersson. Men föraren är förd till Sahlgrenska sjukhuset.

Föraren av lastbilen är rapporterad för vårdslöshet i trafik.

Kraschade in i träd

Ännu en olycka inträffade under onsdagsmorgonen på väg 1705 i Dalsjöfors utanför Borås. Här körde en personbil av vägen i den rådande halkan och rätt in i ett träd.

Två personer kunde själva ta sig ur bilen men klagade på nacksmärtor. Det är oklart om bilen fick bärgas från platsen.

Och dagen innan hade heller inte varit lugn i trafiken. På tisdagskvällen larmades polis och räddningstjänst om en olycka på Nya Allén i centrala Göteborg.

Det handlade om en seriekrock med fyra bilar inblandade och en person fick föras till sjukhus. Räddningstjänsten var också tvungen att klippa upp taket på en av bilarna som var inblandade i krocken.

Olyckan under tisdagskvällen orsakade också långa köer då vägen fick stängas av i anslutning till arbetet med olyckan.

 

Anette Fredriksson
Anette Fredriksson

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i GT:s app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till GTs startsida

Mest läst i dag

VÄSTSVENSKAR PÅ TWITTER