Lastbil och personbil i olycka: ”Spärrar av tre körfält"

Publicerad

En olycka har inträffat i närheten av Älvsborgsbron i Göteborg.

– Det handlar om en kollision mellan en lastbil och en personbil, säger Stefan Gustafsson, polisens presstalesperson i region Väst.

Räddningstjänsten har spärrat av tre körfält. Det finns obekräftade uppgifter att lastbilen har farligt gods i lasten.

Larmet gick klockan 15.45. Enligt SOS-larmet ska lastbilen ha farligt gods.

– Det är inget jag bekräfta. Däremot vet jag att vi spärrar av tre körfält, säger Jonas Gill, larm- och ledningsoperatör vid räddningstjänsten i Stor-Göteborg.

Inte heller Stefan Gustafsson kan bekräfta att det finns farligt gods i lastbilen.

– Vi är inte på plats ännu.

Olyckan har skett på Hisingssidan av bron mellan Ivarsbergsmotet och Bräckemotet.

Trafikverket skriver på sin hemsida att olyckan har stor påverkan på trafiken och man beräknar svårigheter kring olycksplatsen fram till klockan 17.

Klockan 16.40 meddelar räddningstjänsten att man är klara på plats, så trafiken kommer inom kort åter att löpa normalt.

Relaterade ämnen
Björn Lindsten
Björn Lindsten

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i GT:s app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till GTs startsida

Mest läst i dag

VÄSTSVENSKAR PÅ TWITTER