Person till sjukhus efter lastbilskrasch

Publicerad

En lastbil och en personbil kolliderade på riksväg 49 utanför Skövde under onsdagen.

– Personbilsföraren är fastklämd, men vaken och talbar. Man sågar upp taket för att lyfta ut vederbörande, säger polisens presstalesman Hans Lippens.

Personen fördes senare till sjukhus – skadeläget är okänt.

Larmet om olyckan kom till räddningstjänsten strax innan halv fyra på onsdagseftermiddagen. Det är oklart hur olyckan gick till.

Räddningstjänst befann sig tidigt på platsen. Polisen kallades också dit.

– Personbilsföraren är fastklämd, men vaken och talbar. Man sågar upp taket för att lyfta ut vederbörande, säger Hans Lippens, polisens presstalesman i region Väst.

En person till sjukhus

Räddningstjänsten lyfte ut personen ur bilen.

– Vi klippte ut personen så att denne kom ut på ett säkert sätt, säger Peter Brandels, inre befäl på räddningstjänsten i Östra Skaraborg.

Det var inledningsvis totalstopp i trafiken. Stoppet varade i knappt en timme.

 

LÄS OCKSÅ: En person till sjukhus efter krasch

Relaterade ämnen
Erik Göthlin
Erik Göthlin

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till GTs startsida

Mest läst i dag

VÄSTSVENSKAR PÅ TWITTER