Två lastbilar i krock på E6

Publicerad

En olycka där två lastbilar krockat har inträffat på E6 i Uddevalla.
Det rör sig om en mindre och en större lastbil som har kolliderat.

– En person har förts till sjukhus i ambulans, säger Tommy Nyman, polisens presstalesperson i region Väst. Skadeläget för personen är oklart.

Olyckan inträffade i närheten av en påfart på E6 i Uddevalla strax efter klockan 16.30. Enligt de första uppgifterna rörde det sig om en personbil och en lastbil som krockat, men det visade sig vara en mindre lastbil och en större lastbil som kolliderat.

Ambulans och polis larmades till platsen.

Enligt polisen ska en av förarna ha förts till sjukhus i ambulans. Skadeläget är oklart. 

Flera olyckor

I närheten av olycksplatsen på E6 inträffade vid 15-tiden en annan olycka där en lastbil körde in i en annan lastbil. Nu, två timmar senare, har alltså ytterligare en olycka inträffat i samma område.

Är väglaget på platsen dåligt eftersom två olyckor inträffat inom loppet av två timmar?

– Det har vi ingen kännedom om. Men eftersom det finns både av- och påfarter där kan det ha varit att olyckorna inträffat i samband med det och att man inte kunnat bestämma sig vart man ska köra, säger Tommy Nyman, polisens presstalesperson i region Väst.

Evelina Nedlund
Evelina Nedlund
Lovisa Waldeck
Lovisa Waldeck

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i GT:s app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till GTs startsida

Mest läst i dag

VÄSTSVENSKAR PÅ TWITTER