En till sjukhus efter olycka med lastbil

Publicerad

 

En lastbil och en personbil krockade på måndagsmorgonen på E45 utanför Lilla Edet.

– Det gick förvånansvärt bra med tanke på olyckans karaktär. Personen är förd med ambulans till sjukhus, säger Göran Andtbacka, vid räddningstjänsten.

Strax innan klockan åtta på måndagsmorgonen inträffade en trafikolycka på E45 utanför Lilla Edet.

En personbil ska ha krockat med en lastbil. 

– Olyckan ska ha inträffat i norrgående färdriktning, polis, ambulans och räddningstjänst är på väg till platsen, säger polisens presstalesperson Ulla Brehm.

Enligt uppgifter från räddningstjänsten ska föraren i personbilen vara lindrigt skadad.

– Det gick förvånansvärt bra med tanke på olyckans karaktär. Personen är förd med ambulans till sjukhus, säger Göran Andtbacka, vid räddningstjänsten.

Begränsad framkomlighet

Räddningstjänsten meddelade på morgonen att det rådde begränsad framkomlighet på vägen. Trafiken släpptes på i ett körfält förbi olycksplatsen.

Strax efter klockan nio meddelade Trafikverket att vägen var öppet som vanligt igen.

Madeleine Bäckman
Madeleine Bäckman

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till GTs startsida

Mest läst i dag

VÄSTSVENSKAR PÅ TWITTER