Det är långa köer vid olycksplatsen. Foto: OWE E HERMANSSON, MARIESTADS-TIDNINGEN
Det är långa köer vid olycksplatsen. Foto: OWE E HERMANSSON, MARIESTADS-TIDNINGEN

Man död efter krasch – hämtad i helikopter

Publicerad
Uppdaterad

En man har avlidit efter en svår trafikolycka i Gullspångs kommun.

En lastbil och en personbil var inblandade i olyckan som inträffade på onsdagen. Mannen fördes med ambulanshelikopter till sjukhus men hans liv gick inte att rädda.

Anhöriga är underrättade.

Larmet kom runt 12.45. Olyckan inträffade nära Hova i Gullspångs kommun och väg 200 stängdes av – vilket i förlängningen ledde till att alla trafik på E20 också slogs ut.

Räddningstjänst och polis larmades till olycksplatsen, uppgav SOS Alarm.

Klockan 13.20 var alla räddningsenheter på plats.

Lastbilen i diket

– Lastbilen har hamnat i diket så det är stökigt vad gäller trafiken. Vi hjälper till med detta i första hand. Det kan nog ta tid att få bort lastbilen, det krävs säkerligen en tungbärgare, sa Peter Adlersson, polisens presstalesperson i region Väst.

Han hade ännu inga uppgifter om skadeläge.

– Men jag ser att man försökt få dit helikopter.

Enligt preliminära uppgifter ska det vara två personer inblandade, en i varje fordon.

Lite senare stod det ändå klart att en person flugits i väg med ambulanshelikopter till sjukhus. Detta uppger polisen på sin hemsida.

På torsdagsmorgonen uppger polisen att en man har avlidit efter olyckan.

– Anhöriga är underrättade, säger Ann-Christin Löfstrand, vakthavande befäl vid polisen i region väst.

Totalstopp på E20

Olyckan orsakade totalstopp på väg 200, vilket orsakade stora problem i trafiken.

– Man har trafikarbete på E20 i närheten så trafiken där leddes om till väg 200. Nu finns inga alternativa vägar att leda om på så det råder alltså totalstopp i båda riktningarna för all E20-trafik, berättade Peter Brandels, inre befäl vid räddningstjänsten i Östra Skaraborg.

Klockan 14.16 var vägen fortfarande helt avstängd.

– Vi är kvar på plats. Det verkar som att man nu bärgat båda fordonen och man räknar med att släppa på ganska snart, förklarade Peter Nordengard, vakthavande befäl vid polisen i region Väst.

Båda bilarna har tagits beslag för teknisk undersökning.

Efter två timmar, klockan 14.40, kunde vägen åter öppnas för trafik igen, enligt uppgift från Trafikverket.

Relaterade ämnen
Björn Lindsten
Björn Lindsten

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till GTs startsida

Mest läst i dag

VÄSTSVENSKAR PÅ TWITTER