Ambulanshelikoptern kallades till den allvarliga olyckan i Vara kommun på onsdagseftermiddagen. Foto: Christian Svensson
Ambulanshelikoptern kallades till den allvarliga olyckan i Vara kommun på onsdagseftermiddagen. Foto: Christian Svensson

Två med livshotande skador efter allvarlig lastbilskrasch

Publicerad
Uppdaterad

Räddningstjänst och ambulanshelikopter larmades till en olycka mellan en bil och en lastbil i Vara kommun under onsdagseftermiddagen.

Två personer skadades i samband med olyckan.

– Skadeläget är livshotande för båda två, säger Lisa Räng vid Sahlgrenskas presstjänst, på torsdagsförmiddagen.

Räddningstjänsten fick larmet klockan 16.10 på onsdagseftermiddagen.

– Alla larmade resurser är på plats, säger Charlotte, teamledare på SOS Alarm.

Jesper Rydling, styrkeledare vid räddningstjänsten i Västra Skaraborg:

– Det är en personbil och en lastbil som har kolliderat.

Enligt räddningstjänsten ska två personer skadats i samband med olyckan.

– I det här skedet verkar det vara de två personer som färdats i personbilen som skadats, säger Rydling och fortsätter:

– Enligt mina uppgifter rör det sig om en allvarlig olycka.

Ambulanshelikopter har landat på vägen

Olyckan orsakade störningar i trafiken.

– Ambulanshelikoptern har fått landa på vägen och framkomligheten är begränsad, säger Rydling.

Vid 16.45 pågick fortfarande räddningsarbete på platsen.

Vid 17.05 bekräftade räddningstjänsten att det rörde sig om en allvarlig olycka och att två personer fått föras till sjukhus. En fördes till sjukhus i ambulanshelikopter och den andra personen i ambulans. 

Satt fastklämda i personbilen

– De som färdats i personbilen är båda allvarligt skadade. Det verkar som lastbilschauffören undkommit med lindrigare skador, säger Jesper Rydling.

Enligt polisen ska personerna i som färdats i bilen klämts fast i samband med olyckan.

– Två personer var fastklämda i förstaläget, de plockats ut av räddningstjänsten och bedöms vara allvarligt skadade, säger Morten Gunneng, vakthavande befäl vid polisen i region Väst.

Vid 18.30-tiden meddelande räddningstjänsten att man bedrev bärgningsarbete på platsen och framkomligheten i trafiken var fortsatt begränsad.

– Det rör sig om en lastbil, så det krävs tungbärgare. För en stund sen fick man bort släpet och nu jobbar man på själva lastbilen, säger Rydling.

Dagen efter olyckan meddelar Sahlgrenska att det rör sig om livshotande skador för de två personer som färdats i personbilen.

– Skadeläget är livshotande för båda två, säger Lisa Räng vid Sahlgrenskas presstjänst.

Jonathan Berntsson
Jonathan Berntsson
Alfred Dikalow
Alfred Dikalow

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till GTs startsida

Mest läst i dag

VÄSTSVENSKAR PÅ TWITTER