Skadeläget hos personen som förts till sjukhus är oklart. Foto: David Hårseth/Dagsmedia
Skadeläget hos personen som förts till sjukhus är oklart. Foto: David Hårseth/Dagsmedia

Kvinna skadad i lastbilskrock

Publicerad

En lastbil kolliderade med en bil längs E18 i närheten av Karlstad under söndagskvällen

I olyckans tidiga skede satt en kvinna fast i den drabbade personbilen, men hon kunde frigöras av räddningspersonal och fördes därefter till sjukhus med ambulans.

Efter olyckan påverkades trafiken i östgående riktning.

– Den är helt avstängd och kommer så vara i cirka 30 minuter, säger Nils Weslin, räddningschef i beredskap på räddningstjänsten i Karlstadregionen.

Kollisionen ägde rum vid 18-tiden på söndagseftermiddagen, vid en avfart, längs E18  väster om Karlstad.

– Det är en lastbil som kolliderat med en personbil, säger Torbjörn Roos, vakthavande befäl vid polisen i Bergslagen.

Enligt initiala uppgifter från polisen ska olyckan inte haft någon trafikpåverkan, men när räddningstjänsten anlänt till platsen stängde man av trafiken i östgående riktning.

– Den är helt avstängd och kommer så vara i cirka 30 minuter, säger Nils Weslin, räddningschef i beredskap på räddningstjänsten i Karlstadregionen.

Enligt uppgifter från polisen ska en kvinna ha suttit fastklämd i personbilen, men vid 18.15 kunde räddningstjänsten meddela att man fått loss henne.

– Personen förs nu med ambulans till sjukhus, säger Weslin.

Skadeläget hos personen som förts till sjukhus är oklart.

Vid 18.35 meddelade räddningstjänsten att man lämnat platsen och att trafiken återigen flyter på.

Relaterade ämnen
Alfred Dikalow
Alfred Dikalow

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till GTs startsida

Mest läst i dag

VÄSTSVENSKAR PÅ TWITTER