Lastbil körde in i vajerräcke – blockerade trafiken

Publicerad

En lastbil körde av vägen på E18 öster om Karlstad.

Den hade fastnat i vajerräcket och blockerade trafiken på plats i över en timme.

– Vi leder om trafiken via gamla E18, länsväg 240, säger Stefan Wickberg, presstalesperson vid Värmlandspolisen.

Lastbilen hade kört in i vajerräcket på E18 och blockerade trafiken. Polis och räddningstjänst var på plats. Larmet om olyckan kom 07.24.

– Lastbilen har kört in i mitträcket och fastnat och blockerar hela vägen. Vi försöker frigöra den och leder om all trafik, både i östlig och västlig riktning. Vägen är totalblockerad just nu men vi hoppas kunna frigöra den snart, säger Ola Åkesson, räddningschef i beredskap vid Räddningstjänsten Karlstadsregionen.

– Det är stopp i trafiken. Räddningsfordon tar upp plats och därför är framkomligheten begränsad i östergående riktning. Vi dirigerar om trafiken via gamla E18, säger Stefan Wickberg, polisens presstalesperson.

Strax efter klockan nio uppgav räddningstjänsten att man slutfört arbetet och hade lämnat platsen.

Oklart vad som orsakat olyckan

Föraren har inte fått några skador i samband med olyckan.

– Det var inga problem, han var ute ut fordonet när vi kom till platsen, säger Ola Åkesson.

Det är oklart vad som orsakat olyckan.

– Av någon anledning har han hakat i vajerräcket som skiljer körbanorna, säger Ola Åkesson.

– Det blir lite trafikstörningar men det får man ta, säger Ola Åkesson.

Två lastbilsolyckor under morgonen

Vid 07.37 på fredagsmorgonen fick polisen ytterligare ett larm om en lastbilsolycka. Det var en lastbil och personbil inblandade i olyckan, som inträffat utanför Varberg. En person fick föras till sjukhus men ska inte ha fått några allvarligare skador då det rörde sig om en lättare krock, enligt Räddningstjänsten Väst.

Vid 08.30 hade räddningstjänsten lämnat platsen.

Evelina Nedlund
Evelina Nedlund

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i GT:s app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till GTs startsida

Mest läst i dag

VÄSTSVENSKAR PÅ TWITTER