Lastbil körde av E6 – hamnade i diket

Publicerad

FALKENBERG. En lastbil har kört av vägen på E6:an vid Falkenberg.

– Han har hamnat med lastbilen i diket och släpet på vägen, säger Stefan Gustafsson, polisens presstalesman i Region Väst.

En minut över klockan sex på torsdagskvällen kom larmet till polisen - en lastbil hade kört av vägen.

Olyckan inträffade på E6:an i höjd med Skrea söder om Falkenberg, närmare bestämt mellan avfart 49 och 50.

– Det är en lastbil som kört i södergående riktning och åkt av vägen, säger Stefan Gustafsson, polisens presstalesman i Region Väst.

Inga andra bilar ska ha varit involverade i olyckan.

Möjligtvis halka på platsen

Det är oklart varför olyckan inträffade.

– Det är möjligtvis halka, men det vet jag inte, säger Stefan Gustafsson.

Räddningstjänsten bekräftar för Hallands Nyheter att det är halt på vägen.

Han berättar att själva lastbilen står i diket och att släpet på lastbilen står på vägen.

– Jag vet inte vad det har för påverkan på trafiken, säger Stefan Gustafsson. Enligt Hallands Nyheter ska ett körfält söderut vara avstängt. Räddningstjänsten säger till tidningen att man beräknar med att vara klar om ungefär två timmar och då kan de båda körfälten vara öppna för trafik igen.

Ingen person ska ha skadats

Räddningstjänsten och polisen kallads till platsen. Man har även beställt en bärgare för att få upp lastbilen på vägen igen.

– Lastbilschauffören är inte skadad, säger Stefan Gustafsson.

Sandra Divinyi
Sandra Divinyi

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i GT:s app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till GTs startsida

Mest läst i dag

VÄSTSVENSKAR PÅ TWITTER