Lastbil i krock i Göteborg – E6 avstängd

Publicerad

En trafikolycka har inträffat på E6 nära Tingstadstunneln i Göteborg.

– Vi är precis framme och stänger av E6 i norrgående riktning, berättar Mats Gränsmark vid räddningstjänsten i Stor-Göteborg.

Larmet gick 18.25.

– Det är en lastbil och en personbil som kolliderat. Vi är precis framme och jag har inte så mycket mer uppgifter ännu än att vi stänger av trafiken i norrgående, säger Gränsmark.

Också ambulans och polis är larmade till olycksplatsen.

Polisens presstalesperson Ulla Brehm säger klockan 18.40:

– Jag har ännu inte fått någon rapport vad gäller personskador. Olyckan ska ha skett lite norr om Tingstadsmotet.

Detta är det första motet efter Tingstadstadstunneln på Hisingssidan.

SOS Alarm uppger klockan 18.55 att ingen person har behövt åka i väg med ambulans från olycksplatsen.

Trafikverket skriver på sin hemsida att olyckan beräknas ha stor trafikpåverkan fram till klockan 19.40.

Björn Lindsten
Björn Lindsten

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till GTs startsida

Mest läst i dag

VÄSTSVENSKAR PÅ TWITTER