Lastbil i diket - störningar i trafiken

Publicerad

En långtradare körde av vägen och välte i ett dike i Mullsjö vid fyratiden på onsdagsmorgonen.

Det är störningar i trafiken på länsväg 26/47. Bärgningen väntas ta flera timmar.

– Chauffören var oskadd och ute ur lastbilen när vi kom till platsen, säger Andreas Melin, inre befäl vid räddningstjänsten i Jönköping.

Lastbilen körde av vägen vid Slättängskrysset i Mullsjö kommun.

Lastbilen hamnade i diket och det är under den tidiga onsdagsmorgonen störningar i trafiken på länsväg 26/47 norr om Mullsjö.

Enligt Trafikverket ligger en del av lasten, livsmedel, på vägen:

– Det är begränsad framkomlighet, säger Katarina Wolffram.

Det är ännu oklart när bärgningen av lastbilen kommer att ske.

Vägen stängs av helt

– Då kommer vägen att stängas av helt och bärgningen väntas inte bli klar förrän i eftermiddag, förklarar Katarina Wolffram.

Enligt polisen kommer trafiken då att dirigeras om.

Lastbilschauffören hade själv tagit sig ut ur lastbilen när räddningstjänsten kom till platsen.

- Han var oskadd, konstaterar Andreas Melin vid räddningstjänsten i Jönköping.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i GT:s app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till GTs startsida

Mest läst i dag

VÄSTSVENSKAR PÅ TWITTER