Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Brinnande lastbil orsakade totalstopp i trafiken

Trafiken stod helt still på riksväg 40 efter att en lastbil börjat brinna mellan Ulricehamn och Jönköping under torsdagseftermiddagen.

Lågor från den brinnande lastbilen ska också ha tagit sig i gräset intill vägrenen.

– Vi fick dela upp styrkorna för att släcka båda bränderna, säger Tommy Lieback, inre befäl vid Södra Älvsborgs räddningstjänstförbund.

Branden i lastbilen uppstod i höjd med Strängsered i Ulricehamns kommun, i riktning mot Borås, under torsdagseftermiddagen.

Räddningstjänsten var på plats vid 14.30-tiden p för att släcka elden som började i lastbilshytten. Elden ska sedan ha spridit sig till gräset i vägkanten.

Strax efter klockan 15 meddelade räddningstjänsten att båda bränderna var släckta.

– Vi fick dela upp styrkorna för att släcka båda bränderna, säger Tommy Lieback, inre befäl vid Södra Älvsborgs räddningstjänstförbund.

Förarhytten utbränd

Lastbilen ska ha blivit illa skadad vid branden.

– Förarhytten är helt utbränd, säger Lieback.

Branden orsakade totaltsopp i trafiken i riktning mot Borås och Ulricehamn och först vid 15 kunde den släppas något, påverkan på trafiken förväntades dock att fortsätta under torsdagseftermiddagen.

– Lite växelvis, så det går långamt, men vi finns kvar på platsen i minst 30 minuter för att säkerställa att det inte börjar brinna i lastbilen igen, säger Lieback.

Ingen person ska ha kommit till skada i samband med branden.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!