Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Lastbil har vält på E6 – vägen stängdes av

Extremhalka har orsakat flera olyckor på söndagen.
Foto: Robert Betzehag / Rescue Photo
Foto: Google earth

Det var rejält halt på vägarna kring Uddevalla under de tidiga söndagstimmarna. 

– Det har varit mycket halkolyckor, närmare tio stycken, sa Jonas Gustavsson, inre befäl vid räddningstjänsten Mitt Bohuslän.

Vid 6-tiden på morgonen stängdes Uddevallabron av efter att en lastbil kört av vägen, och kunde öppna för trafik först ett halvt dygn senare.

Besvärligt väglag ställde till det i trafiken i delar av Bohuslän på söndagen. Tidigt på morgonen inträffade två lastbilsolyckor inom kort tid på E6 i trakten av Uddevalla.

– De har kört av vägen och mer eller mindre vält. Det har varit blixthalka, sa Jonas Gustavsson, räddningstjänsten.

Det finns inga uppgifter om att någon person ska ha kommit till fysisk skada i samband med de båda olyckorna, men påverkan på trafiken blev stor. 

Avstängd i nio timmar

Uddevallabron stängdes för all trafik klockan 05.44. Enligt Trafikverkets prognos skulle avspärrningarna hävas först vid 18-tiden. Under tiden leddes trafiken om via Uddevalla i båda riktningar.

Vid 17:30-tiden öppnades E6 i norrgående riktning, men södergående körfält var då fortfarande avstängt. Det skriver Bohusläningen. Först vid 19-tiden kunde även det körfältet öppnas. 

Fler halkrelaterade olyckor inträffade under söndagen, uppger räddningstjänsten.

– Det har varit mycket halkolyckor, närmare tio stycken, säger Jonas Gustavsson, räddningstjänsten Mitt Bohuslän.

Det finns inga uppgifter om några allvarliga personskador.