Lastbil har vält –
föraren klämdes fast

Publicerad

En lastbil har vält i Alingsås – i samband med olyckan har föraren klämts fast, meddelar polisen.

– Föraren är förd till sjukhus, säger Hans Lippens, polisens presstalesperson i Region Väst.

Vid 19.30-tiden kom larm om en olycka inne på en sopstation Alingsås.

– En lastbil har av okänd anledning vält när chauffören skulle lasta en container, säger Lippens.

Föraren klämdes enligt polisen fast i samband med olyckan och har efter en räddningsinsats förts till sjukhus. Vakhavande styrkeledare vid räddningstjänsten i Alingsås meddelar:

– Vi fick lyfta bort framrutan för att han skulle ta sig ut, men han fick inga allvarligare skador.

Hundratals liter diesel

I samband med olycka har flera hundra liter diesel läckt ut från lastbilens tank.

– Därför skriver vi anmälan om både arbetsplatsolycka och miljöbrott.

Räddningstjänsten har täppt igen brunnar vid olycksplatsen, men anser inte att dieselutsläppet kräver några vidare åtgärder.

Sanna Wikström
Sanna Wikström

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i GT:s app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till GTs startsida

Mest läst i dag

VÄSTSVENSKAR PÅ TWITTER