Lastbil har tappat släp på E4 – trafiken påverkas

Publicerad

En lastbil har tappat sitt släp på E4 utanför Jönköping.

Ett körfält är avstängt och olyckan har stor påverkan på trafiken.

– Det lär bli köer förbi platsen, konstaterar Åsa Willsund, polisens presstalesperson i Jönköping.

Polisen larmades om en olycka med en lastbil på E6 klockan 11.21 på tisdagen.

– Det är en lastbil som tappat sitt släp. Det är ett mekaniskt fel som gjort att det har lossnat, säger Åsa Willsund, polisens presstalesperson i Jönköping.

Står mitt i körfält

Lastbilen står mitt i höger körfält, i norrgående riktning mellan Torsvik och Jönköping.

Ingen bilist har skadats i olyckan.

Ett körfält har stängts av.

– Trafiken flyter förbi i det ena körfältet, men det lär bli köer under en tid. Bärgare är beställd till platsen, säger Åsa Willsund.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till GTs startsida

Mest läst i dag

VÄSTSVENSKAR PÅ TWITTER