Hela 200 silltunnor ska ha ramlat ut på vägen. Foto: RÄDDNINGSTJÄNSTENHela 200 silltunnor ska ha ramlat ut på vägen. Foto: RÄDDNINGSTJÄNSTEN
Hela 200 silltunnor ska ha ramlat ut på vägen. Foto: RÄDDNINGSTJÄNSTEN
Hela vägen är avstängd efter olyckan. Foto: RÄDDNINGSTJÄNSTENHela vägen är avstängd efter olyckan. Foto: RÄDDNINGSTJÄNSTEN
Hela vägen är avstängd efter olyckan. Foto: RÄDDNINGSTJÄNSTEN

Väg stängdes av efter sillkaos: ”Glashalt”

Publicerad

En lastbil tappade uppskattningsvis 100 till 200 silltunnor på E45 i höjd med Mellerud.

– En personbil har kört in i silltunnorna. Sedan har en lastbil möjligtvis kommit och knuffat på personbilen. Det är mycket sill på hela vägen, sa Jonas Gustafsson vid räddningstjänsten.

Vägen stängdes av helt.

Larmet om olyckan kom till räddningstjänsten 14.01 på onsdagseftermiddagen. Den inträffade på E45 vid norra infarten till Mellerud.

Ambulans, räddningstjänst och polis kallades till platsen.

– Det är en lastbil som har tappat silltunnor. Mellan hundra och tvåhundra stycken 25-liters tunnor, sa Jonas Gustafsson, inre befäl vid räddningstjänsten i Norra Älvsborg.

Han fortsatte:

Sillkaos på E45

– En personbil har kört in i silltunnorna. Sedan har en lastbil möjligtvis kommit och knuffat på personbilen. Men det är inga personskador.

Polisens presstalesperson Hans Lippens bekräftade att ingen person kom till skada i samband med kollisionen.

 

GRATIS! Ladda ner GT:s nyhetsapp i Iphone & Android.

 

Silltunnorna orsakade trafikkaos. Vägen beräknades vara avstängd fram till åtminstone 16-tiden under onsdagseftermiddagen.

– Det är mycket sill på vägen. Det får saneras.

– Trafikverket är alldeles strax på plats med bilarna och utrustningen som behövs för att sopa och spola och halkbekämpa., säger Jonas Gustafsson.

"Glashalt"

Enligt Gustafsson orsakade sillen "blixthalka" på vägen.

– Det är glashalt. Tunnorna har hamnat på körbanan och det blir väldigt halt, sillen är ju hal i sig, inflikar Hans Lippens, polisens presstalesman i region Väst.

En bil behövde bärgas från platsen.

– Det är mindre plåtskador. Det görs på ägarens egen begäran, säger Lippens.

LÄS OCKSÅ: Lastbil kraschade och välte – 30 ton sill hamnade på vägen

Erik Göthlin
Erik Göthlin

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till GTs startsida

Mest läst i dag

VÄSTSVENSKAR PÅ TWITTER