Skador i taket i Tingstadstunneln

Publicerad

En containerlastbil slog under måndagen i taket i Tingstadstunneln.

– Den har tappat en kran som ligger på vägbanan, säger Ulla Brehm, polisens presstalesperson.

Tingstadstunneln fick stängas i norrgående riktning efter olyckan.

En containerlastbil gick vid klockan kvart i tolv på måndagen emot taket i Tingstadstunneln i Göteborg. 

Då tappade den en kran.

– Tydligen har lastbilen tappat en av två kranar som varit monterade på den. Den ena kranen ligger på vägbanan, sa Ulla Brehm, presstalesperson hos polisen i region Väst efter det inträffade.

– Den är mycket tung och det krävs en kranbil för att lyfta upp denna.

Fick stängas av

Vid klockan 12.30 meddelade Trafikverket att E6 är helt avstängd i riktning mot Oslo.

– Just nu är det helt avstängt i norrgående riktning. De ska undersöka om det blivit några skador på tunneln samt bärga eller flytta lastbilen, sa Thomas Johansson, presskommunikatör på Trafikverket.

Enligt Trafikverket har lastbilen blivit påkörd av en personbil efter att den tappa kranen. Enligt polisen ska ingen ha skadats vid olyckan.

Vid 13-tiden meddelade Trafikverket att tunneln var öppen igen.

Ulla Brehm uppger att olyckan har orsakat skador av okänd omfattning i taket på Tingstadstunneln.

– Det är upp till Trafikverket att avgöra när man ska reparera, men man lär vänta tills det är lågtrafik i tunneln, säger Brehm.

Trafikverket behöver dock inte reparera skadorna.

– Man är precis klara på plats med besiktningen och bedömer att inga reparationer behövs, uppger Per Hansson på Trafikverkets presstjänst.

Relaterade ämnen
Christian Börjesson
Christian Börjesson
Björn Lindsten
Björn Lindsten

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till GTs startsida

Mest läst i dag

VÄSTSVENSKAR PÅ TWITTER