En lastbil har kört i diket i utkanten av Lidköping. Foto: TORBJÖRN AXELSSON
En lastbil har kört i diket i utkanten av Lidköping. Foto: TORBJÖRN AXELSSON

Lastbil i dike – en person till sjukhus

Publicerad

En lastbil har kört i diket i utkanten av Lidköping.

– Inringaren säger att den ligger på sidan och att föraren är skadad och inte kommer ut, säger Ulla Brehm, polisens presstalesperson i region Väst.

Föraren har förts till sjukhus med ambulans.

En lastbil har av oklar anledning kört av vägen på Läckögatan i utkanten av Lidköping.

Polis och räddningstjänst har kallats till platsen.

Enligt larmet till SOS kunde föraren inte ta sig ur lastbilen på egen hand.

– Lastbilen ligger på ena sidan i ett dike. Den måste bärgas och enligt patrullen på plats måste den troligtvis tömmas på diesel, säger Ulla Brehm.

Strax efter klockan 16 hade räddningstjänsten lämnat platsen.

– Det gick bra med chauffören. Han klagade över smärtor i en fot och revben. Han fick följa med ambulans till sjukhus, säger Ove Karlsson, insatsledare vid räddningstjänsten i Lidköping.

”En jävla åktur”

– Han var bra i ordning fysiskt. Sen är det inte roligt att åka i diket med en fullastad lastbil. Det blir en jävla åktur, säger Karlsson.

Föraren ska ha tagit sig ut hytten på egen hand.

– Men det var några meter ner till marken och han kom inte ner. Vi fick hjälpa honom, säger Karlsson.

Lastbilen hade jord och grus på flaket.

Jens Andersson
Jens Andersson

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till GTs startsida

Mest läst i dag

VÄSTSVENSKAR PÅ TWITTER