Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Lasse fick en tid – till gynekologen

Lasse Jandermark, 69, från Borås, fick en tid till gynekologmottagningen.Foto: Privat
Södra Älvsborgs sjukhus.Foto: REHNMAN LENNART / GT / EXPRESSEN

När Lasse Jandermark, 69, tittade på läkarkallelsen på mobilen var det något som inte stämde.

Det var en inbokad tid till gynekologen.

– Jag hade varken stämt tid eller hade några symptom, säger han. 

När Boråsaren Lasse Jandermarks mobil plingade till fick han en chock. Det var en kallelse till en läkartid som han inte bokat.

– Man får kallelser på sms när man ska till lasarettet och jag hade en tid bokad till ögonkliniken. Jag trodde jag fick en påminnelse till den tiden och kastade en blick på mobilen. Men efter stund tänkte jag att tiden som stod där inte stämde. Då såg jag att det var till gynekologen som jag hade fått en tid till, säger Lasse, som tidigare berättat om händelsen för Borås Tidning.

Han förklarar att det måste ha blivit fel någonstans.

– Jag hade varken stämt tid eller hade några symptom. Då tänkte jag att det var en kul grej och tänkte inte mycket på det först. Sedan funderade jag på att jag skulle gå dit men tiden kolliderade med tiden till ögonkliniken.

”Jag har ju en kulmage”

Lasse ringde till gynekologmottagningen för att fråga hur det kunnat bli på detta vis.

– Jag kontaktade dem i efterhand och de förklarade att det handlade om ett datorfel och flera hade fått samma kallelse. Till och med en kille på ögonkliniken som jag träffade på hade fått en tid till gynekologmottagningen.

Gynekologstol.Foto: isabell Höjman/TT

Flera vänner och bekanta till Lasse har skrattat gott åt historien.

– Jag har ju en kulmage och det kanske inte är konstigt att de tror att jag är gravid, har folk sagt. Jag har fått lite kommentarer, säger Lasse Jandermark.

Sjukhuset: ”Det blev lite fel”

Ingrid Fredriksson är kommunikatör på Södra Älvsborgs sjukhus. Hon förklarar att utskicket berodde på ett fel i ett automatiserat system.

– Det är ett nytt användningsområde där vi skickar ut sms till alla med bokade besök i coronatider. Det blev lite fel när det skulle testköras för ett par veckor sedan, säger hon.

Hon berättar att det nu fungerar som det ska.

– Det var nog en del som drog på smilbanden men det var klart att de samtidigt undrade vad sms:et berodde på. Vi skickade snabbt ut ett sms efteråt om att det blivit fel och numera funkar det bra, säger Ingrid Fredriksson.

TV: Gynekologen: ”Vänta med att bli gravid just nu”