Utdrag av Titos brev till Justitieombudsmannen. Foto: Suvad Mrkonjic
Utdrag av Titos brev till Justitieombudsmannen. Foto: Suvad Mrkonjic

Läs Titos brev till Justitieombudsmannen

Publicerad
"... Min första dag på Skogome blev en överraskning för mig för att det första jag blev informerad utav vakterna var att här på Skogome har du "arbetsplikt" jag har jobbat hela mitt liv och det är inga problem svarade jag men när jag fick erfarenheten första veckan att jag var tvungen att jobba på tvätteriet, packa ihop handukar eller sätta ihop 10 000 reklamblad för Jusek.
Visst kan man göra det men vad är det som händer med mina studier jag sökte för att utbilda mig för framtiden utan framgång jag fick ett skriftligt NEJ, svaret var: du kan studera efter din arbetsplikt, ingen har fått studera till 100 %. MAX på deltid alltså 1 dag i veckan, jag vill kunna ha möjligheter att sysselsätta mig iallafall halvtid och läsa mina Operor som jag kan ha nytta av i framtiden! men anstalten vill bara sätta mig i arbetstvång som innebär intäkter för anstalten.
Det jobbet jag har gjort på industrin var för Jusek som anstalten fakturerade många tusenlappar och tjänade pengar på det jobbet jag genomförde.
Jag anser att det så kallad sysselsättning i form av arbete inte gynnar mina möjligheter för min utslussning i samhället och då vill jag få möjligheter att kunna studera mina operor och sysselsätta mig själv med det
"MEN" de ansvariga på anstalten säger följande: om du vägrar att jobba på industrun för anstalten! måste vi skriva en arbetsvägran på dig som kommer påverka din verkställighet och permissioner. Jag har aldrig vägrat att sysselsätta mig med mina studier som gynnar min framtid inför ..."

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i GT:s app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till GTs startsida

Mest läst i dag

VÄSTSVENSKAR PÅ TWITTER