Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Larmet från skolan: Gäng sprider skräck

Genrebild.
Foto: CHRISTER JÄRESLÄTT
Arkivbild.
Foto: ALEX LJUNGDAHL

Hot, bråk och våld.

Flera personer vittnar för lokaltidningen SLA om två rivaliserande gäng som skapar oroligheter på en gymnasieskola i Skövde.

Flera elever har stängts av.

– Vissa elever har styrt på skolan, säger rektorn till tidningen.

Rektorn bekräftar att det varit en ”stökig och problematisk period” på skolan.

– Under de senaste åren har det varit flera byten i skolledningen, med rektorer som kommit och gått. Den instabilitet som det har inneburit har lett till att vissa elever har styrt på skolan, berättar rektorn.

Enligt rektorn handlar det om fyra fem personer som tillhör två olika gäng. Personerna har inte accepterat att skolledningen nu tagit kommandot, som rektorn uttrycker det.

Personerna ska bland annat ha möts för att ”göra upp” och ”skipa rättvisa”. Andra elever har blivit vittnen till bråken

Två gäng bråkar

Enligt rektorn finns det en rivalitet mellan personerna från början som sedan följt med till skolan. Flera åtgärder har satts in.

– Vi är övertygade om att vi är på rätt väg, men innan allt kan bli bättre måste de här djupa konflikterna upp till ytan. Vi har även ett väldigt bra samarbete med polisen som snabbt har varit på plats i de fall där det har behövts och i andra fall har vår personal agerat, säger rektorn till SLA.

Enligt tidningen har flera händelser polisanmälts. Flera elever har också blivit avstängda.