Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Larmet: Arenorna behöver byggas om

Se Di TV – Sveriges ekonomi-tv-kanal.
Scandinavium.Foto: ADAM IHSE/TT / TT NYHETSBYRÅN
Ullevi.Foto: ROBERT EKLUND / STELLA PICTURES

Scandinavium och Ullevi kan behöva byggas om ifall de ska överleva på längre sikt.

Det varnar Got Event för i en ny utredning som lämnats till Göteborgs stad, rapporterar GP.

– För varje år minskar möjligheten att leverera det som ägaren förväntar sig, säger Lotta Nibell, vd för Got Event, till tidningen.

Got Event larmar om att Scandinavium och Ullevi kan få uppleva stora tapp i intäkter, bokningar och evenemang om arenorna inte byggs om inom snar framtid.

Det kommunala bolaget pekar på flera brister i en ny utredning. Vad gäller Scandinavium handlar det bland annat om den gamla takkonstruktionen som inte har bärkraft nog att hantera ljud och ljus vid konserter. Om inga åtgärder vidtas kan arenan mista möjligheten att erbjuda större inomhuskonserter med omkring 10 000 till 12 000 i publiken.

För Ullevis del pekar man på behovet av att uppgradera banor, ytor och lounger för att kunna hålla större idrottsmästerskap. Bolaget vill även att arenan anpassas till fotbollsmatcher, vilket kan locka till sig hemmalag, skriver GP.

”Upp till ägaren”

Utredningen har gjorts på uppdrag av alliansstyret i Göteborgs stad. I den listas tre scenarier som baseras på hur politikerna väljer att investera i arenorna framöver. 

Enligt Got Event krävs investerinar om cirka tio miljoner per år för Scandinavium och cirka 20 miljoner årligen för Ullevi om arenorna ska upprätthålla dagens nivå. Men för att nå en högre standard krävs alltså ytterligare investeringar i ombyggnationer.

Ett sådant beslut är dock osannolikt eftersom politikernas förhandlingar i arenafrågan sprack i början av året, skriver GP.

– Det är upp till ägaren att bestämma en väg framåt. Nöjer vi oss med dagens nivå så säger vi att vi inte ska ha de största bokningarna eller evenemangen, säger Lotta Nibell till tidningen.