Misshandlades svårt under larmsamtal

Publicerad

En man ringde under natten mot fredagen till polisen efter att ha blivit vittne till en dikeskörning. 

Under larmsamtalet till polisen blev mannen attackerad och svårt misshandlad av den misstänkt berusade föraren.

– Vi hörde hur inringaren sa: ”Nu slår han mig här” innan han tappade telefonen, säger Thomas Agnevik, presstalesperson vid polisen region Öst, till Jnytt .

Det var strax efter midnatt som en man i 65-årsåldern såg en misstänkt berusad person köra i diket i Jönköpings kommun.

Han ringde då polisen för att larma, men under samtalet blir mannen attackerad av föraren. 

– Vi hörde hur inringaren sa: ”Nu slår han mig här” innan han tappade telefonen. Vi hörde misshandeln, men hade inte hunnit få någon adress, säger Thomas Agnevik, presstalesperson vid polisen, till Jnytt.

Försök till dråp

Mannen misshandlas grovt. Ett vittne larmade polisen om misshandeln.

När polis kom till platsen kunde föraren, en man i 20-årsåldern, gripas. Mannen ska även ha varit våldsam mot polisen. Bilen som han färdats i var anmäld stulen.

Den misshandlade mannen är i 65-årsåldern och fördes till sjukhus med ambulans. Han vårdas nu för allvarliga skador. 

Under morgonen meddelade polisen att brottsrubriceringen ändrats från grov misshandel till försök till dråp. Mannen är även misstänkt för våld mot tjänsteman, hot mot tjänsteman, drograttfylleri och tillgrepp av fortskaffningsmedel.

Relaterade ämnen
Lovisa Waldeck
Lovisa Waldeck

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till GTs startsida

Mest läst i dag

VÄSTSVENSKAR PÅ TWITTER