Det är ett stort räddningspådrag på plats i Skara. Foto: Johan SjöströmDet är ett stort räddningspådrag på plats i Skara. Foto: Johan Sjöström
Det är ett stort räddningspådrag på plats i Skara. Foto: Johan Sjöström
Kvinnan bedöms vara allvarligt skadad. Foto: Christian SvenssonKvinnan bedöms vara allvarligt skadad. Foto: Christian Svensson
Kvinnan bedöms vara allvarligt skadad. Foto: Christian Svensson

Kvinna började brinna – är allvarligt skadad

Publicerad

En kvinna började av oklar anledning att brinna på tisdagskvällen, i Skara kommun.
– Vi fick in ett larm om att en person skulle brinna. Vi är på plats nu, personen brinner inte men är skadad. Man väntar på ambulanshelikopter, berättar Ola Jakobsson, stabsbrandmästare vid räddningstjänsten i Mellersta Skaraborg.

Kvinnan bedöms vara allvarligt skadad. Elden uppstod när hon skulle slänga sopor.

Det fanns initialt ingen uppgift om orsaken till att kvinnan började brinna. 

– När vi kom till platsen hade sannolikt någon privatperson släckt elden, men vår personal har tagit hand om den skadade, sa Ola Jakobsson, stabsbrandmästare vid räddningstjänsten i Mellersta Skaraborg.

– Just nu väntar vi på ambulanshelikopter, sa Jakobsson klockan 21.10.

Vet ni något om orsaken till att personen brunnit?

– Nej, det vet vi inte. Personen ska dock varit talbar när min personal kom fram.

"Allvarligt skadad" 

Poliser är på plats liksom flera ambulanser och fordon från räddningstjänsten.

– Personen bedöms som allvarligt skadad. Ganska ordentligt om man ska läsa innantill, säger Christer Fuxborg, polisens presstalesman i Region Väst.

Det är enligt polisen oklart vad det är som har inträffat.

– Hon har blivit brännskadad av någon anledning. Vi ska utreda vad det är som har hänt. Hon ligger i ambulansen men man inväntar ambulanshelikoptern, säger Christer Fuxborg. 

Skulle slänga sopor

Enligt Ola Jakobsson vid räddningstjänsten handlar det troligtvis om en olycka som orsakat branden. 

– Min  personal på plats har berättat att det är en kvinna i 60-årsåldern som av oklar anledning börjat brinna när hon ska slänga sopor. Hon är helt oförstående till varför hon fattade eld.

– Hon har brännskador på rygg, rumpa och ben och kördes nyligen i vanlig ambulans eftersom helikoptern av oklar anledning inte kunde landa i närheten.

Polisen hade vid klockan 22.30 lämnat platsen. En anmälan skrivs, även om det är oklart vad som har inträffat.

– Någon typ av anmälan blir det med tanke på att det var så allvarliga skador, säger Göran Carlbom, vakthavande befäl på polisen.

Relaterade ämnen
Björn Lindsten
Björn Lindsten
Oskar Dahlgren
Oskar Dahlgren

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till GTs startsida

Mest läst i dag

Mest delat just nu
VÄSTSVENSKAR PÅ TWITTER