Flera personer blev vittnen till en misstänkt skottlossning i Mölndal. Foto: Björn LindstenFlera personer blev vittnen till en misstänkt skottlossning i Mölndal. Foto: Björn Lindsten

Flera personer blev vittnen till en misstänkt skottlossning i Mölndal.

 Foto: Björn Lindsten
Foto: Björn LindstenFoto: Björn Lindsten
 Foto: Björn Lindsten

Skottlossning i bostadsområde

Publicerad

En skottlossning ägde rum i ett bostadsområde i Mölndal på onsdagseftermiddagen.

Vittnen såg enligt polisen en person i en bil avlossa ett vapen mot en jagande bil. Flera skott ska ha hörts och polisen har hittat hylsor.

– Eventuellt har det skjutits från båda bilarna, säger Stefan Gustafsson, polisens presstalesperson.

Polisen har inlett en förundersökning om försök till mord.

Ett antal personer hörde hur flera skott avlossades i ett bostadsområde vid Bifrost i Mölndal. Larmet kom vid 16.38 på onsdagen.

– Vi har hittat hylsor. Vi går inte ut med hur många, säger Stefan Gustafsson, presstalesperson vid polisen i Region Väst.

Polisen ryckte ut med ett stort antal enheter för att undersöka den rapporterade skottlossningen. Någon skadad person har inte påträffats.

Sköt från bil

Förutom att personer hört skott har vittnen sett några bilar lämna den aktuella platsen i hög hastighet. En bil ska även ha setts köra genom ett grönområde via cykel- och gångbanor.

Eventuellt har skottlossningen skett i samband med en biljakt. Enligt vittnesuppgifter till polisen har två bilar varit involverade. Skott uppges ha avlossats från en person i den jagade bilen.

– Det kan ha skjutits från båda bilarna. Det vet vi inte säkert i nuläget.

Det finns även uppgifter om att en man lämnat platsen till fots efter det att han avlossat ett vapen mot en bil. Ett antal mopeder eller motorcyklar ska också ha varit synliga.

– Just nu kan det verka väldigt rörigt. Det är polisens verklighet och vardag. Det är rörigt. Risken är också att många är chockade av att ha sett en skottlossning. Men förhoppningsvis kommer det att klarna och leda till att vi kommer framåt.

Område har spärrats av

Enligt GT:s utsända på plats har vittnen hört sex skott. Ett område utanför en matbutik i området har spärrats av och en teknisk undersökning ska genomföras av polisen.

Det var vid 18-tiden lugnt på platsen, förklarar GT:s reporter. Människor GT pratat med säger sig vara skärrade.

Polisen sökte igenom området efter eventuella skadade personer och gärningsmän.

– Inriktningen just nu är att höra folk på platsen och kontrollera bilar. Vi kontrollerar även olika adresser som kan vara intressanta. Det arbetet pågår. Men det är ett stort område att bara plocka in vittnesuppgifter från, sa Stefan Gustafsson tidigare.

Ingen har gripits. Händelsen rubriceras som försök till mord.

 

Följ GT på Facebook och Twitter – där kan du diskutera och kommentera alla våra artiklar!​

Joakim Magnå
Joakim Magnå

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i GT:s app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till GTs startsida

Mest läst i dag

VÄSTSVENSKAR PÅ TWITTER