Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

En person skadad efter skottlossning

Andra skottlossningen i Hammarkullen på tre dagar.
Foto: Google Maps

Polisen har fått in flera larm om skottlossning i Göteborg.

En man i 30- till 35-årsåldern är skadad och förd till sjukhus med ambulans. 

– Jag har inga detaljer om skadeläget, säger Fredrik Svedemyr, polisens presstalesperson i region Väst. 

Klockan 18.28 under fredagskvällen fick polisen in flera larm om en misstänkt skottlossning på Hammarkulletorget i Göteborg.

Polis åkte ut tillsammans med ambulans för att undersöka larmet. 

– En person är skadad, enligt initiala uppgifter, och jag har inga detaljer om skadeläget. Vi är på plats med ett flertal enheter. Ingen är gripen eller misstänkt i nuläget, sa Fredrik Svedemyr, polisens presstalesperson i region Väst, då.

Den skadade personen är en man i 30 till 35-årsåldern som fördes till sjukhus med ambulans. Enligt initiala uppgifter var han vaken och talbar.

Ska gå igenom övervakningsfilmer

Under lördagsmorgonen kunde polisen konstatera att mannens skadeläge inte var livshotande men att han fortfarande vårdas på sjukhus. Ingen person har frihetsberövats i ärendet och ingen är heller misstänkt. 

Skottlossningen blir den andra i stadsdelen Hammarkullen – på bara fyra dagar. I tisdags larmades polis nämligen till samma område med anledning av en skjutning. 

Fem personer greps då och två begärdes häktade misstänkta för mordförsök. Enligt uppgifter tillhör de släkten Ali Khan. 

Flera personer ur Ali Khan-släkten sitter sedan tidigare häktade efter det våldsamma upploppet i Hjällbo för några veckor sedan.

”Utesluter ingenting”

I onsdags larmades polis också till en skjutning i Biskopsgården. En man i 18-årsåldern blev då skjuten i benet. 

– Vittnen har hört flera skott avlossas nära en skola i Biskopsgården på Hisingen. Vittnen har sedan sett en man ligga på marken skottskadad i benet, sa Peter Adlersson, polisens presstalesperson i region Väst, då.

Ingen är gripen i det ärendet. 

Enligt Fredrik Svedemyr finns det i nuläget ingen konstaterad koppling mellan fredagens skottlossning och de tidigare skjutningarna i området.

– Men vi utreder naturligtvis brett och utesluter naturligtvis ingenting i den kommande utredningen framåt, det är de delarna som utredningen får jobba med.

SE MER:

Polisens råd: Sätt dig i säkerhet – ring 112.