Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Larm om kvinna med kniv – följde efter barn

Hör polisen om händelsen i Borås.
Foto: Google maps

Polis har ryckt ut till en grundskola i Borås. 

– Polisen blir larmade om brott mot knivlagen där en kvinna följt efter elever på en skola, säger polisens presstalesperson Hans-Jörgen Ostler. 

Larmet nådde polisen strax efter klockan 10 på torsdagen.

– Polisen blir larmade om brott mot knivlagen där en kvinna följt efter elever på en skola. De har blivit rädda och tagit sig in och larmat. Vi är på plats och undersöker det, säger Hans-Jörgen Ostler vid polisen i region Väst.

Kvinnan är ännu inte påträffad och ingen person uppges ha kommit till skada i samband med händelsen. Den initiala polisinsatsen omkring skolan är avslutad – nu tar en sedvanlig polisutredning vid. Händelsen rubriceras som olaga hot.

Skolans rektor Ann-Kristin Björkqvist ger en något annorlunda bild av vad som har hänt:

– Det är en elev som har uppmärksammat en person med kniv och då skyndsamt tagit sig till skolan och kontaktat lärare. Då har vi agerat genom att larma polisen, säger hon.

Föräldrar kontaktade

Elevens observation ska dock inte ha gjorts i direkt anslutning till skolan.

– Detta var ganska långt från skolan, ungefär en kilometer bort, säger Ann-Kristin Björkqvist.

Skolans ledning har i nuläget inte vidtagit några andra åtgärder.

– Vi har en låst miljö sedan innan, polisen har varit här och befinner sig också i området. Vi har informerat elevernas vårdnadshavare om vad som har hänt och undervisningen pågår som normalt, säger Ann-Kristin Björkqvist.

Hit kan du vända dig om du behöver slå larm.