Larm om explosion i Frölunda i Göteborg

Polisen: ”Ruta på bostad skadad”.
Foto: Google Maps

Ambulans, räddningstjänst och polis har larmats om en explosion i Frölunda under torsdagsmorgonen, rapporterar GP.

– Någon har ringt in och hört något explosionsartat, kanske skottlossning eller något annat, säger Annelie Silveira, teamledare på SOS Alarm till tidningen.

Fyra ambulanser har larmats till området vid Frölunda torg i Västra Frölunda. Enligt Christer Dyrfelt, larm- och ledningsoperatör vid räddningstjänsten Storgöteborg, ska räddningstjänsten vara på plats med sju enheter.

– Vi har haft en explosion och vi är på plats på en brytpunkt tillsammans med polis och ambulans, säger Christer Dyrfelt.

– Vi har även rekvirerat bombskyddet som kommer att komma dit och göra en form av platsundersökning.

Enligt Christer Fuxborg, presstalesperson för polisen i region väst, ska en bil ha exploderat på en allmän parkeringsplats. 

– Flera har beskrivit den som en väldigt kraftig, säger Christer Fuxborg i Expressen TV.

Närliggande bilar ska ha skadats i smällen. Även ett lägenhetsfönster ska ha krossats.

– Det är flertal andra bilar som har stått intill där som har skadats, sen har vi en person som uppgett att man fått en ruta skadad till sin bostad.

Boende hörde skott

En boende i området säger sig sett en svartklädd man springa från platsen och avlossa skott efter explosionen.

– Han måste kommit från andra sidan gatan. Han sprang med armen uträckt och sköt flera skott. Hur många vågar jag inte säga, men flera, säger den boende, säger vittnet till GP.

Uppgifterna ifall det ska ha avlossats skott i samband med händelsen har inte bekräftats av polisen.

– Det finns många vittnesuppgifter om att personer har sprungit och så vidare, det kan mycket väl vara personer som är rädda för att de har hört explosionen och så vidare. Det är sånt som vi håller på att kartlägga. Så får vi se var det landar, säger Christer Fuxborg.

Inga personskador

Det finns i nuläget inga uppgifter om att någon ska ha skadats i samband med händelsen. Polisen utreder händelsen som allmänfarlig ödeläggelse, men har ingen misstänkt i nuläget.

– Vi har ingen som är skadad fysisk, och vi har ingen misstänkt i nuläget heller, säger Christer Fuxborg.

Vid 12.30-tiden är polisen kvar på plats, och området fortfarande avspärrat.

– Först och främst vill vi bli klara på platsen. Sen har vi en inre spaning som pågår, där vi så att säga pusslar ihop de bitar som vi har fått hittills och ser om det är något spår som är mer trovärdigt och kanske hetare än något annat.

Under natten larmades polisen om en skottlossning i området. Det är i nuläget oklart om händelserna har någon koppling till varandra.