Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Explosionslarm i Borås: ”Smällare vid entrédörr”

Någon har sprängt en entrédörr i centrala Borås.

Polisen och SOS Alarm fick strax innan midnatt larm om en explosion i centrala Borås.

– Man har sprängt vid en entrédörr till ett flerfamiljshus. Det är glaskross, säger Johan Ljung, RLC-befäl vid polisen region Västra Götaland.

Det var en hög smäll som troligtvis orsakades av en banger. 

Det fanns personer i byggnaden när det small men det finns inga vittnen till händelsen. Ingen person kom till skada utan det handlar om materiella skador på entrédörren till bostadshuset.

– Det är någon form av smällare som har placerats ut vid en entrédörr. Det blev skador på en glasruta och lite på dörren. Räddningstjänsten har lämnat platsen, säger Per Fägersten, inre befäl på Södra Älvsborgs räddningstjänstförbund.

Polisen uppger att det mest troligt handlat om en banger, en kraftig smällare. 

– Bangers är kraftiga, går den av vid en dörr i ett bostadsområde så blir det en kraftig smäll. Det är många som hört den, även polispatrullerna i området har hört smällen, säger Thomas Fuxborg, presstalesperson vid polisen i region Väst.

Polisen har upprättat en anmälan om skadegörelse.

Ingen är gripen.